Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Protest

Numărul profesorilor aflaţi în grevă creşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi liderii Sindicatului Judeţean “Spiru Haret” au anunţat marţi că toate instituţiile de învăţământ din municipiul Suceava, cu excepţia Colegiului “Alexandru Ioan Cuza”, a Colegiului Naţional “Petru Rareş” şi a grădiniţelor cu program prelungit “Aşchiuţă” şi “ABC” urmau să intre în grevă generală de ieri, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ieri dimineaţă şi-au închis porţile toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Suceava afiliate Sindicatului “Spiru Haret”, Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”. Restul unităţilor de învăţământ vor demara grevă de astăzi sau vor alege altă formă de protest. Şcolile din zona Sucevei, Moara, Stroieşti, Dărmăneşti, Ilişeşti şi Vereşti se află în continuare în grevă de solidaritate, susţinând demersul dascălilor aflaţi în grevă.

 

“Nu dorim resturile, vrem salariul întreg”

Ieri dimineaţă, la Şcoala Generală Nr.9 “Ion Creangă” poarta era închisă, la intrarea în şcoală era lipit un afiş care anunţa “Grevă generală”, iar sălile erau goale. Doi copii rătăciţi care nu ştiau despre grevă veniseră la şcoală, iar în cancelarie câţiva profesori discutau gălăgioşi despre lipsa salariilor şi ziua în care vor putea să-şi recupereze banii.

“Ne este de-acum lehamite, noi n-am muncit doar pentru 22%, ci pentru salariul întreg. Nu avem pretenţii să fim plătiţi pentru activităţile extraşcolare pe care le desfăşurăm, mai ales că uneori suntem puşi în situaţia de a pune din buzunarul propriu pentru ca o manifestare să iasă bine, vrem banii pentru care am muncit”, ne-a spus Tania Cozmei, liderul sindicatului de la Şcoala “Ion Creangă”.

Nici elevii Şcolii Generale I-VIII “Grigore Ghica Voievod” nu au mers ieri la şcoală.

“Suntem în grevă pe termen nelimitat, nu există nici o cale de mijloc, vom reveni la ore doar atunci când vom primi diferenţele de salariu. Din discuţiile cu ceilalţi colegi, am putea să avem un miting autorizat vineri la Prefectură”, a menţionat Cazimir Ostrovschi, liderul sindicatului de la Şcoala “G.G.Voievod”.

 

Elevii de la C.N. “Ştefan cel Mare” nu merg nici astăzi la ore

Aşa cum au declarat şi marţi, ieri, profesorii de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” nu au desfăşurat nici o activitate, fiind hotărâţi să continue greva până când vor primi salariile restante. Ieri, la amiază, un grup format din cinci profesori de la C.N. “Ştefan cel Mare” s-a deplasat la Prefectura Suceava, acolo unde a avut o întâlnire cu subprefectul Angela Zarojanu.

„Am mers în speranţa că vom primi un răspuns pozitiv, însă acesta, din păcate, întârzie să apară. Subprefectul ne-a arătat adresa trimisă pe 10 martie de Prefectura Suceava la Ministerul de Finanţe şi la Ministerul Educaţiei, dar nici până astăzi n-au primit nici ei un răspuns. Suntem hotărâţi să continuăm greva până când cei de la Bucureşti se vor sesiza, nu putem munci în continuare fără a avea o garanţie că pentru luna asta vom lua salariul”, a declarat Costică Costan, liderul de sindicat al C.N. „Ştefan cel Mare”.

În unităţile de învăţământ unde cadrele didactice n-au votat pentru declanşarea grevei, profesorii au preferat alte forme de protest şi şi-au întrerupt activitatea doar timp de două ore.

„Orice acţiune trebuie autorizată, din moment ce profesorii din instituţia noastră care au semnat pentru grevă au fost în minoritate, nu putem să întrerupem orele. Nu sunt excluse astăzi acţiuni spontane de protest, dar atât elevii, cât şi profesorii vor veni la şcoală”, ne-a spus Gheorghe Creangă, liderul sindicatului de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.

Şi elevii Şcolii Nr.11 „Miron Costin” şi-au desfăşurat activitatea în mod normal, dar de mâine, cel mai probabil, nu se vor ţine ore. „Vom decide dacă anunţăm sau nu grevă în urma şedinţei Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Rădăuţi, acolo unde suntem afiliaţi şi unde există peste 80 de lideri sindicali”, a declarat Cezar Chiruţ, liderul sindicatului din Şcoala „Miron Costin”

 

Grevă şi la ”Petru Rareş”, „Dimitrie Cantemir” şi „Spiru Haret”

Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”, ne-a informat că a primit listele cu semnături de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi semnăturile de la o parte din profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

„Cel mai probabil, de vineri se vor alătura şi celelalte şcoli în care până astăzi au avut loc măsuri de protest spontan, iar din zona Humorului ni s-au mai alăturat alte opt şcoli”, a declarat Dumitru Irimia.

Aceeaşi situaţie este şi la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, de astăzi vor fi întrerupte activităţile didactice. „În urma sondajului efectuat, 65 de membri ai sindicatului au semnat pentru declanşarea grevei, doar un cadru didactic a fost împotrivă. Am anunţat elevii că de astăzi nu vom face ore şi vom continua să protestăm alături de colegii noştri până când vom primi banii pe care-i merităm”, ne-a spus Ştefan Pintilie, liderul sindicatului de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”.

 

Şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni intră de azi în grevă

Pentru că situaţia financiară a instituţiilor de învăţământ din Fălticeni e diferită, au decis să intre în grevă generală de astăzi doar profesorii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, care nu au primit nimic pentru luna februarie.

„De astăzi suntem în grevă autorizată, elevii au fost anunţaţi să nu mai vină la şcoală, iar astăzi la 11 vom desfăşura, alături de colegii mei, o măsură de protest în faţa şcolii. Vrem ca mesajul nostru să ajungă la Bucureşti. 65 din cei 90 de profesori ai colegiului nostru au semnat pentru declanşarea grevei, restul nu au fost astăzi la serviciu, dar sunt sigură că sunt de aceeaşi părere”, a declarat Viorica Ioniţe, liderul sindicatului de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul profesorilor aflaţi în grevă creşte.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Numărul profesorilor aflaţi în grevă creşte4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 mar 2011, 11:17:02
pana cand e greva?
2.   Cei de sus nu iubesc copiii si invatamintul! trimis de
(17 mar 2011, 12:30:34
Simt si eu ca profii sunt chiar hotariti sa stea in greava si pina-n iunie....ca de, sunt urmasi de-a lui Stefan .
Au cu adevarat salariile mici si doar muncesc cu tot sufletul chiar si cu progeniturile celor mai needucati parinti... care cind prind momentul ii persifleaza, pe aici fara rusine.
3.   Ca sa vedeti unde traim... trimis de
(17 mar 2011, 13:28:33
Ca sa ne facem o idee despre "activitatea" sindicatului reprezentativ" din orasul Suceava, observam ca numeroase scoli s-au afiliat sindicatului de la Radauti (care se poate lauda cu rezultate remarcabile pentru membrii sai) asteptand acum de acolo decizia de a face sau nu greva ...
Ma intreb de ce oare mai functioneaza sindicatul din Suceava ? Oare nimeni din oras nu este in stare sa desfiinteze acest "sindicat" care timp de 20 de ani nu a facut nimic pentru membrii sai (inafara de a le cheltui ilegal cotizatiile) si sa infiinteze altul ?
Uitandu-ma la prestatia unui lider sindical intr-o emisiune in direct de la un post local de televiziune, am realizat ce se intampla de fapt in zona sindicala....Acest "lider" era chiar reprezentativ pentru marea majoritate a membrilor din sindicatul pe care-l conduce... Era total incoerent, abia reusea sa inchege o fraza...noroc cu moderatorul ca il mai scotea din incurcatura....Jenant!
Jenant dar cred ca reflecta exact realitatea....Aveti si la nivel sindical conducatorii pe care-i meritati....

P.S. ....pentru autorul articolului....Liceul din Falticeni se numeste "Mihai Bacescu" si nu "Mihai Balcescu"....dar cred ca este tot un produs al scolii romanesti....
4.   DIRECTOR CORUPT trimis de
(17 mar 2011, 13:33:45
CUM ESTE POSIBIL????
Domnule director Nicuta de la sc NR 5 RADAUTI aveti elevi la scoala pe care o conduceti care lipsesc cu trimestrele???? dar trec clasa fara probleme????
Oare ce spun colegii respectivului elev(a)?????
Noi muncim un an intreg si altii ce fac?????
RUSINEEEEE!!!!!
Ce au patit 17 profesori impreuna cu directorul acelei scoli care a trecut acel elev de parlamentar din clasa in clasa fara sa mearga cu trimestrele la scoala ?????
Va spun eu dosare penale .....
Ce se va intimpla la scoala noastra nr 5 radauti???? vom vedea...va urma,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei