Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă

Conducerea DSV admite că sunt deficienţe pe linie de igienă, în piaţa ţărănească din faţa Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piaţa ţărănească cu produse tradiţionale din Bucovina, organizată la fiecare sfârşit de săptămână în faţa Palatului Administrativ din Suceava, are unele probleme pe linie de igienă, o recunoaşte chiar şeful Direcţiei Sanitar Veterinare.

Petrea Dulgheru a admis că acuzele expuse în presă în ultima perioadă au un oarecare fundament, arătând că există două probleme cu unii dintre producătorii care vin la această piaţă. Una ar fi legată de faptul că aceştia au început să expună pe tarabă şi altceva în afară de produse atestat tradiţionale.

„Există cazuri în care au venit în piaţă cu alte produse decât cele înregistrate la noi ca produse tradiţionale, alţii cu venit cu alcool... nu acesta este scopul acestei pieţe ţărăneşti”, a arătat directorul DSVSA Suceava. El i-a mai avertizat pe unii producători să fie mai atenţi în ceea ce priveşte normele de igienă, ambalarea produselor sau curăţenia de pe mese fiind condiţii de igienă de bun-simţ.  

„Dacă aceşti producători tradiţionali nu înţeleg că trebuie să respecte cu maximă stricteţe aceste condiţii corespunzătoare există şi posibilitatea să închidem această piaţă ori să-i mutăm locaţia”, a concluzionat şeful DSVSA Suceava, subliniind totuşi că aceste probleme pe linie de igienă sunt mai degrabă izolate.

El a arătat că ceea ce se organizează în faţa Palatului Administrativ este o expoziţie de produse tradiţionale cu vânzare, care necesită doar un aviz săptămânal de la DSVSA, normele de igienă ce trebuie respectate neputând fi comparate cu cele din pieţele propriu-zise. Asta nu înseamnă însă că produse din carne sau lapte pot fi vândute fără a fi ambalate, în bătaia prafului, au mai avertizat oficialii sanitar-veterinari.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea DSV admite că sunt deficienţe pe linie de igienă, în piaţa ţărănească din faţa Prefecturii.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conducerea DSV admite că sunt deficienţe pe linie de igienă, în piaţa ţărănească din faţa Prefecturii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "gresit" trimis de
(17 mar 2011, 12:46:55
Nenea Dulgheru , deficientele si neregulile sunt peste tot , adica in toate pietele . Ia scoate dta de la naftalina sumanul si vino personal sa constati .
2.   Mincinosiiiiii trimis de
(17 mar 2011, 13:28:40
IA UITATIVA PE VIDEONEWS SA VEDETI CE PIATA ARE GAINESTIUL ,LUNIA PIATA CIA MARE SE VINDE IN PRAF LINGA WC,MUSTELE DIN WC IN PRODUSE ALIMENTARE DAR ACUM SUNT INGHETATE MUSTELE NIMENI NU CONTROLEAZA,DAR NU VINDE TARANUL PRECUM IN ARTICOL VINDE BISNITARII ,HOTII CARE VIND LA PRETURI MARI ISI BAT JOC DE TARANII DIN GAINESTI RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE,DUCETIVA LUNIA LA GAINESTI SI VEDETI SI VOI CU OCHII VOSTRI,DE 3 ORI RUSINE,GAINESTI ORI AFRICA E DIFERENTA DE CULOARE
3.   AFRICA DIN JUDETUL SUCEAVA trimis de
(17 mar 2011, 13:29:48
IA UITATIVA PE VIDEONEWS SA VEDETI CE PIATA ARE GAINESTIUL ,LUNIA PIATA CIA MARE SE VINDE IN PRAF LINGA WC,MUSTELE DIN WC IN PRODUSE ALIMENTARE DAR ACUM SUNT INGHETATE MUSTELE NIMENI NU CONTROLEAZA,DAR NU VINDE TARANUL PRECUM IN ARTICOL VINDE BISNITARII ,HOTII CARE VIND LA PRETURI MARI ISI BAT JOC DE TARANII DIN GAINESTI RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE,DUCETIVA LUNIA LA GAINESTI SI VEDETI SI VOI CU OCHII VOSTRI,DE 3 ORI RUSINE,GAINESTI ORI AFRICA E DIFERENTA DE CULOARE
4.   Ole olele trimis de
(17 mar 2011, 15:01:24
Iaca poate veniti si pe la noi sa vedeti ce comert modern european de tip "africa" se practica la noi . Avem toalete instant , unde te trece acolo ii dai drumul si tot acolo vindem si marfurile alimentare . De praf nici nu mai zic . Dar nici pe bisnitarii astia care schimba valuta nu-i strange nimeni , inseala oamenii si politia ii tine in brate . Ia vino mata cu jandarmeria , cu politia si pe la noi ca doar sti unde sa vi , lunea , martea , miercurea , joia , vinerea , sambata si inclusit duminica .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei