Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Roţi oprite

Gări pustii şi călători resemnaţi la greva de avertisment a ceferiştilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Greva de avertisment de ieri dimineaţă din sistemul feroviar nu a provocat mari neplăceri sucevenilor care au avut de călătorit. Principalele gări din municipiu, Burdujeni şi Iţcani, au fost aproape pustii, iar puţinii oameni care aşteptau reluarea activităţii pentru a pleca spre diferite destinaţii păreau resemnaţi cu situaţia. Acceptarea situaţiei este şi explicaţia cea mai plauzibilă pentru care, ieri, la casele de bilete din Burdujeni şi Iţcani nu s-a returnat nici o sumă de bani pentru biletele vândute la trenurile oprite din cauza protestului feroviarilor.

Puţinii călători aflaţi în gări fie nu aveau o altă soluţie, fie s-au dovedit prea comozi pentru a găsi un alt mijloc de transport.

În trenul personal Suceava Nord – Paşcani, ieri, în jurul orei 7.30, se afla un singur călător. „Nu am altă soluţie de a ajunge la Paşcani, aşa că voi sta în tren până la ora 9.00, când se reia circulaţia pe calea ferată”, a mărturisit Ioan Pascariu.

În faţa tabloului cu mersul trenurilor afişat pe peronul gării Iţcani am găsit o bătrână. Aceasta dorea să meargă până în gara Burdujeni, dar nu ştia că este grevă. „Îs bătrână şi bolnavă şi numai grija asta nu aveam eu. Acum o să caut altceva să ajung la Burdujeni”, a spus femeia.

Anunţul privind încetarea activităţii a fost făcut chiar la ora 7.00, la casele de bilete şi în diferite locuri vizibile din gări fiind afişate anunţuri cu privire la greva de avertisment de două ore.

 

Zece trenuri au fost oprite în gările din Suceava

Greva de avertisment de ieri a dat peste cap circulaţia mai multor trenuri, atât locale, cât şi naţionale. În total, au fost zece trenuri care au rămas încremenite pe şine în diferite locuri. Dacă în Burdujeni nu a staţionat nici un tren, în gara Iţcani au fost trei garnituri rămase în aşteptarea finalizării protestului. Este vorba de trenurile personale 5.620 Putna – Suceava şi 5.442 Suceava Nord – Paşcani, respectiv trenul rapid 652 Suceava Nord – Bucureşti Nord. La Vereşti a staţionat acceleratul 1.751 Braşov – Suceava Nord, la Dolhasca a rămas personalul 5.601 Iaşi – Putna, iar gara Câmpulung Moldovenesc a „găzduit” acceleratul 1.838 Timişoara Nord – Iaşi.

Alte patru trenuri personale au fost oprite astfel: la Molid a stat garnitura trenului Suceava – Ilva Mică, la Dorneşti a staţionat personalul Rădăuţi – Suceava, la Gălăneşti a garat Suceava – Putna, iar la Floreni a oprit trenul Dornişoara – Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gări pustii şi călători resemnaţi la greva de avertisment a ceferiştilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gări pustii şi călători resemnaţi la greva de avertisment a ceferiştilor suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei