Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

121 de suceveni au pierdut pensiile de invaliditate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, a anunţat că 121 de pensionari suceveni şi-au pierdut pensiile de invaliditate. Chitul a spus că, din luna iulie 2010 şi până în prezent, a avut loc o acţiune de verificare a încadrării în gradul de invaliditate a dosarelor de pensie de invaliditate.

Astfel, în această perioadă au fost verificate 18.299 de dosare de pensie de invaliditate, 121 de persoane fiind depensionate. Alţi 597 de suceveni au trecut din gradul II de invaliditate în gradul III.

Camelia Chitul a spus că în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Suceava sunt 33.350 de pensionari de invaliditate. Şeful CJP Suceava a explicat că depensionarea persoanelor care beneficiază de o pensie de invaliditate se face la revizuirea dosarului medical, la cererea persoanei care beneficiază de o astfel de pensie în situaţia în care starea de sănătate se îmbunătăţeşte, precum şi ca urmare a verificării corectitudinii încadrării într-un grad de invaliditate.

 

Cele mai frecvente boli ţin de sistemul nervos, aparatul respirator sau tulburări mentale

Camelia Chitul a spus că cei 121 de suceveni care şi-au pierdut pensiile de invaliditate sufereau de boli ale aparatului circulator, ale sistemului nervos, ale sistemului osteorticular, ale aparatului respirator sau aveau tulburări mentale. În urma controalelor efectuate s-a constatat faptul că starea de sănătate a celor 121 de suceveni s-a îmbunătăţit, motiv pentru care s-a luat decizia de a li se anula pensia de invaliditate.

„Persoanele care sunt depensionate redobândesc capacitatea deplină de muncă şi se pot angaja în condiţiile legii sau se pot înscrie la o altă categorie de pensie, în cazul în care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii”, a declarat Camelia Chitul.

Ea a mai adăugat că acţiunea de verificare a încadrării într-un anumit grad de invaliditate continuă şi în momentul de faţă.

„În situaţia în care, în urma acestor controale, va rezulta că dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin săvârşirea unei infracţiuni, atât beneficiarul pensiei, cât şi persoanele care au participat în orice mod la acest lucru vor răspunde în condiţiile legii”, a încheiat Chitul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 121 de suceveni au pierdut pensiile de invaliditate.
 Vizualizări articol: 2322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
121 de suceveni au pierdut pensiile de invaliditate5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei