Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lovitură din est

Trei ucraineni şi un moldovean, autorii tâlhăriei asupra primăriţei din Voitinel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei ucraineni, un cetăţean moldovean şi un român sunt autorii tâlhăriei în stil mafiot comise în octombrie 2009 asupra primăriţei din comuna Voitinel, Maria Pleşca. Informaţia a ieşit la iveală după aproape un an şi jumătate de anchetă, acum două zile, când Judecătoria Rădăuţi a emis mandate de arestare în lipsă pe numele a trei ucraineni. Este vorba de Avstriie Sdkyi Ghenadii Valentinovici, Stelmarkh Dmytro Anatolie Vici şi Melnyk Volodymyr Petrovici, aceasta fiind prima confirmare oficială a faptului că în această acţiune au fost implicaţi ucraineni. Cu câteva luni în urmă, aceeaşi instanţă emisese mandat în arestare în lipsă şi pe numele cetăţeanului moldovean Ivan Strateiciuc, toţi patru fiind daţi în momentul de faţă în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie.

Din ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi rezultă că cei patru au acţionat împreună cu Costică Niţu, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Vicovu de Sus, cel care a fost prins de poliţişti la scurt timp după comiterea faptei, actualmente fiind cercetat în stare de libertate pentru fapta sa. Din informaţiile noastre, anchetatorii cunoşteau de mai multă vreme numele autorilor, însă activitatea de probare a acestora a fost extrem de complexă şi a necesitat foarte mult timp.

 

Au acţionat la pont, ştiind că soţul, poliţist, este plecat de acasă  

Jaful în stil mafiot s-a petrecut sâmbătă noaptea, pe 3 octombrie 2009. Maria Pleşca se afla singură acasă, soţul ei, Ilie Parghie, şef de post la Gălăneşti, fiind plecat într-o misiune a poliţiei. Cu puţin înainte de miezul nopţii, femeia a auzit un zgomot la parterul casei şi bănuia că bărbatul se întoarce acasă. Imediat avea însă să înceapă coşmarul.

„S-au năpustit peste mine întâi doi indivizi şi apoi un al treilea. Am început să ţip, dar m-au imobilizat foarte rapid. Mi-au pus mâna la gură, la ochi şi m-au trântit în holul casei. M-au legat cu un prosop artizanal şi mi-au spus să tac, să nu mai răcnesc. Mi-au pus un pistol la tâmplă şi m-au întrebat unde sunt banii”, îşi amintea victima, la 48 de ore de la comiterea faptei.
Ameninţată cu moartea, aceasta le-a spus atacatorilor unde găsesc banii din casă şi o cutie cu bijuterii. Aceştia au luat doar banii, 4.500 de lei, un telefon mobil şi câteva sticle de vin, după care au dispărut. La scurt timp după ce atacatorii au plecat, victima a reuşit să se elibereze şi să anunţe poliţia.

Câteva minute mai târziu, un filtru de poliţie a identificat o maşină suspectă, un VW Passat, care s-a înfundat în mocirlă, pe un drum secundar. Indivizii din maşină au coborât şi au luat-o la fugă, scăpând la adăpostul întunericului, cu excepţia lui Niţu, prins la scurt timp după ce a ieşit din maşină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ucraineni şi un moldovean, autorii tâlhăriei asupra primăriţei din Voitinel.
 Vizualizări articol: 2839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Trei ucraineni şi un moldovean, autorii tâlhăriei asupra primăriţei din Voitinel4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei