Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gaură neagră

Peste 2,8 milioane de lei, factura la utilităţi a şcolilor din Suceava, pentru două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cheltuielile la utilităţi pe care Primăria Suceava le achită unităţilor de învăţământ sucevene sunt o adevărată “gaură neagră” pentru bugetul local, zeci de miliarde de lei vechi fiind “înghiţite” lunar, după cum rezultă dintr-un raport recent întocmit.

Comisia mandatată de primarul Sucevei pentru a analiza cheltuielile materiale la şcoli şi licee a venit cu o primă concluzie şi cu date înregistrate în două luni de iarnă. Primarul Ion Lungu a declarat că, din raportul comisiei, rezultă că în două luni, factura totală la utilităţi este de 2.876.766 de lei, adică peste 28 miliarde de lei vechi. Cea mai mare parte din bani – 83,2%, o reprezintă cheltuielile de încălzire, din care 56,4% la Termica şi 26,8% la gaz metan, pentru unităţile de învăţământ care au centrale proprii. 8,9% din cheltuieli sunt la energie electrică, 6,1% la apă şi 1,5% la telefon.

“Campionii acestor costuri sunt: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (fostul Grup Şcolar Nr. 3)– 359.806 lei; Colegiul Tehnic <Petru Muşat> (Grupul Şcolar Nr. 2) – 259.574 de lei; Colegiul Tehnic <Samuil Isopescu> Nr. 4 – 222.068 lei; Colegiul Naţional <Mihai Eminescu> – 225.687 lei; Liceul cu Program Sportiv – 173.513 lei; Grupul Şcolar <Al Ioan Cuza> (Liceul Nr. 1) – 193.864 lei şi Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir> – 119.577 de lei. Aceste licee au peste 54% din costurile totale de utilităţi de la unităţile de învăţământ din Suceava”, a afirmat Ion Lungu.

La şcolile generale, cele mai mari cheltuieli se înregistrează la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 3 – 113.740 lei, care are un bazin de înot modern, dar consumă şi foarte mult.

“Vom face o analiză foarte severă până în vară, pentru că numărul de elevi s-a redus la şcoli, căminele nu sunt ocupate numai de elevi, ci adeseori sunt închiriate altor persoane. Trebuie să ne convingem dacă aceste cămine sunt folosite în interesul şcolii, dacă trebuie suportate cheltuielile de acolo din bani publici sau trebuie să facem ordine şi în această privinţă. Îmi propun să clarificăm acest lucru maxim până la 1 iunie, să nu intrăm într-un nou sezon de iarnă cu aceleaşi probleme”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Problema cheltuielilor foarte mari de la şcoli şi licee a fost ridicată după ce tuturor unităţilor administrative li s-a impus reducerea cu 25% a cheltuielilor materiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2,8 milioane de lei, factura la utilităţi a şcolilor din Suceava, pentru două luni.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2,8 milioane de lei, factura la utilităţi a şcolilor din Suceava, pentru două luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei