Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

O parte din salariile profesorilor pentru luna martie vor fi plătite în aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din sistemul de învăţământ sucevean au de aşteptat până în luna aprilie pentru a-şi primi diferenţele salariale neacordate în luna martie 2011. Atât personalul didactic, cât şi cel nedidactic din majoritatea şcolilor din judeţ nu au primit salariile complete pentru activitatea desfăşurată în luna februarie, fondurile pentru finanţarea cheltuielilor de personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat fiind insuficiente.

Potrivit spuselor şefului Trezoreriei Suceava, Mihai Terteş, cele mai multe unităţi şcolare din judeţ nu au bani pentru plata integrală a salariilor în luna martie. „Fondurile nu ajung în totalitate pentru plata salariilor în luna martie. Sunt şcoli la care cheltuielile salariale se acoperă în totalitate, însă la marea majoritate a unităţilor de învăţământ din judeţ banii disponibili în momentul de faţă acoperă circa 70 – 80% din necesarul pentru salarii”, a spus Terteş.

El a amintit că după majorarea salariilor profesorilor după punerea în executare a sentinţelor judecătoreşti ce vizează reîncadrarea personalului didactic şi didactic auxiliar, fondurile disponibile în primul trimestru al acestui an pentru plata salariilor au devenit insuficiente. Mihai Terteş a mai spus că în luna aprilie vor putea fi folosite fondurile disponibile pentru trimestrul al doilea al acestui an, astfel încât profesorii îşi vor primi diferenţele salariale rămase din luna martie.

De precizat că Prefectura Suceava a solicitat Ministerului de Finanţe aprobarea modificării repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, prin majorarea cu 5,6 milioane de lei a sumelor pentru trimestrul I, şi diminuarea cu aceeaşi sumă în trimestrul IV. Suma de 5,6 milioane de lei reprezintă deficitul aferent primului trimestru pentru plata salariilor personalului din unităţile de învăţământ din judeţ.

 

Cele mai mari probleme sunt la şcolile din Rădăuţi, Siret, Solca şi Milişăuţi

Liderul Sindicatului Bucovina Rădăuţi, Gheorghe Şorodoc, a precizat că cele mai afectate şcoli sunt cele din Rădăuţi, Siret, Solca şi Milişăuţi.

„O parte dintre profesori care au de plătit rate au zis că îşi vor lua salariul pentru luna februarie, deşi nu este complet, ceilalţi mai înverşunaţi au zis că vor lua salariul doar după 1 aprilie, când acesta va putea fi luat integral”, a spus Şorodoc. La rândul său, preşedintele Sindicatului Judeţean “Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, a declarat că va face mai mult sondaje printre membrii sindicatului, iar în funcţie de decizia acestora vor protesta sau nu.

Nu în ultimul rând, preşedintele Sindicatului din Învăţământ şi Protecţia Copilului „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, Traian Pădureţ, a reamintit că în urmă cu o săptămână au fost făcute demersuri la Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei şi Guvern pentru găsirea unei soluţii în vederea asigurării salariilor integrale în luna martie, însă până în momentul de faţă nu s-a primit nici un răspuns.

„Vom consulta membrii sindicatelor şi vom decide dacă vom protesta sau nu la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Traian Pădureţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O parte din salariile profesorilor pentru luna martie vor fi plătite în aprilie.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O parte din salariile profesorilor pentru luna martie vor fi plătite în aprilie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Macar atat... trimis de
(10 mar 2011, 14:53:25
Macar Sorodoc si Paduret sunt putin mai "sonori".....Cat despre Cernica...chiar si astazi cand era sunat de oamenii care protestau la prefectura avea telefonul inchis, ca nu cumva sa fie deranjat de cineva....Cum naiba sa nu ramanem fara salarii cand avem ca reprezentanti unul ca Cernica... Si totusi trebuie sa cerem verificarea cheltuirii banilor sindicatului sucevean in ultimii 20 de ani...ca tot va deveni pensionar si va avea timp sa ofere explicatii despre aceste lucruri...Nu trebuie lasat sa plece fara explicatii acest individ...Si poate ca si cei din jurul lor stiu cate ceva...Oricum, conducerea acestui sindicat trebuie schimbata in totalitate, la fel si statutul, totul trebuie luat de la zero, cu oameni noi, tineri, care sa aiba si cunostintele si energia de a ne reprezenta. Sigur meritam mai mult!
2.   Corectare trimis de
(10 mar 2011, 21:52:03
este vorba de salariile profesorilor pentru luna februarie, care se platesc la inceputul lunii martie.
cat despre d-l cernica, chiar nu cred ca se astepta cineva dintre protestanti sa apara el la prefectura... cica e "lider"crying
3.   Comentariu trimis de
(10 mar 2011, 23:12:56
nici un profesor din suceava nu si-a incasat astazi saalariul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei