Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Informare

Patronii riscă amenzi foarte mari dacă nu anunţă când angajează şomeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a transmis un avertisment tuturor angajatorilor din judeţ, cu privire la riscul de a încasa amenzi usturătoare dacă nu comunică locurile de muncă vacante, respectiv dacă încadrează în muncă un şomer fără a anunţa instituţia.

Până acum aceste documente se făceau prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, situaţie care s-a schimbat după abrogarea Decretului 92/1976 privind carnetul de muncă şi modificarea articolului 298 din Codul Muncii prin OUG 148/2008.

Astfel, AJOFM le aminteşte angajatorilor că trebuie să comunice locurile de muncă vacante în termen de maximum cinci zile şi să anunţe încadrarea unui şomer indemnizat în termen de cel mult trei zile de la angajare.

„În acest fel se evită situaţiile nedorite în care suntem nevoiţi să recuperăm sume încasate ca şomaj necuvenit”, a precizat Anca Capverde, purtător de cuvânt al AJOFM Suceava.

Ea a avertizat că angajatorii care nu comunică datele amintite riscă să fie aspru amendaţi. Conform legii, cei care nu comunică un loc de muncă vacant pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, în timp ce angajarea unui şomer fără a se anunţa în termenul de trei zile AJOFM se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.      

AJOFM Suceava informează angajatorii că Anexa 1 privind comunicarea locurilor de muncă vacante, precum şi formularul pentru înştiinţarea privind încadrarea persoanelor se pot descărca de pe site-ul instituţiei, www.suceava.anofm.ro, secţiunea „Formulare”, de asemenea putând fi găsite la parterul instituţiei. Formularele pot fi transmise prin e-mail la adresa suceava@ajofm.anofm.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronii riscă amenzi foarte mari dacă nu anunţă când angajează şomeri.
 Vizualizări articol: 1750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Patronii riscă amenzi foarte mari dacă nu anunţă când angajează şomeri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei