Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Popa, BNR: Prognoza privind inflaţia pe un an nu se poate face pe baza datelor dintr-o lună sau două

Joi, 10 Martie 2011 (18:56:13)

Prognoza privind evoluţia inflaţiei pe parcursul unui an nu se poate face pe baza datelor publicate într-o lună sau două şi trebuie văzut dacă riscurile în legătură cu alimentele şi combustibilii persistă sau se temperează, a declarat joi viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

"Cred că trebuie să citim mai mult de o lună pentru a vedea dacă direcţia în care preţurile se mişcă s-a modificat semnificativ sau nu. Este foarte posibil ca având în vedere că avem riscuri din partea evoluţiei preţurilor la alimente şi riscuri din partea preţurilor la combustibil să vedem dacă aceste presiuni se manifestă ca persistente sau din contră se vor tempera în perioada următoare", a spus Popa.

El a menţionat că este posibil să existe o diminuare a preţului internaţional al petrolului în perioada următoare, legată probabil de o soluţionare viitoare a conflictelor din regiunile care au export substanţial de petrol.

"Rămâne de văzut. Nu este momentul pe baza unei singure citiri sau citiri a două luni de zile să faci pronunţări despre inflaţia pe parcursul unui an sau, cum avem noi ciclul de prognoză, pentru opt trimestre", a continuat Popa.

Analiştii Raiffeisen şi ING consideră puţin probabil ca inflaţia să se încadreze în acest an în ţinta BNR, de 3% plus/minus un punct procentual, după ce rata creşterii preţurilor de consum a depăşit în februarie estimările analiştilor.

Raiffeisen consideră că ţinta de inflaţie a BNR pentru acest an este foarte optimistă şi anticipează că indicatorul va depăşi chiar şi estimarea băncii, de 4,5%, se arată într-o notă transmisă joi de bancă.

Totodată, ING notează, într-o analiză, că şansele ca inflaţia să se încadreze în ţinta BNR au scăzut dramatic.

Rata inflaţiei din februarie, de 0,77% faţă de ianuarie, a fost mai ridicată decât nivelul mediu de 0,5% anticipat de analiştii financiari, acelaşi cu cel aşteptat de Raiffeisen.

Rata anuală a inflaţiei din februarie, de 7,6%, a întrecut estimările pieţei, de 7,3%, dar şi nivelul anticipat de ING, de 7,2%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popa, BNR: Prognoza privind inflaţia pe un an nu se poate face pe baza datelor dintr-o lună sau două.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popa, BNR: Prognoza privind inflaţia pe un an nu se poate face pe baza datelor dintr-o lună sau două0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei