Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion DRAGUSANUL

Ion DRĂGUŞANUL


Oanea şi Dulgheru îl suspectează pe Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Chestia asta o ştiu chiar de la Gheorghe Flutur. Îl întrebasem, luni, 7 martie, la ora 11 şi 13 minute fix, în Sala „Bucovina” a Consiliului Judeţean Suceava, de faţă cu mulţi oameni, ba chiar şi cu un manelist etno-ciobănesc-botanic (aţi ghicit: de Coşneguţă e vorba!), cum de este posibil să se vândă produse alimentare neambalate şi neprotejate, fie ele şi „bucovinist-ecologice”, în vecinătatea norilor de colb, spulberaţi de vânt, desprinşi de vânt din săpăturile de la viitoarele parcări subterane din faţa Casei de Cultură, iar dl Flutur mi-a răspuns: „Simplu, pentru că Oanea şi Dulgheru nu-şi fac datoria, din prea multă slugărnicie, închipuindu-şi că produsele naturale ar fi afacerea mea”.

Pe Dulgheru cred că îl ştie toată lumea, pentru că este umoristul involuntar al judeţului cu exces de notorietate mediatică: spune poveşti haioase despre vulpile turbate, iar înainte de sărbători se travesteşte turbat, uneori în ţigan (de fapt, încearcă travestirea în rom, dar nu-i iese), şi improvizează scenete turbat şi ţigănesc de comice prin pieţele judeţului.

Şi pe doamna Oanea cred că o ştie toată lumea, domnia sa fiind involuntar umoristă tv: spune comicării despre drepturile consumatorului, dar cu un aer atât de adolescentin-erudit şi de adolescentin-preţios, încât te prăpădeşti de râs, nu alta!

Ambele personaje, deci, sunt foarte, foarte simpatice, aşa că le ştiu şi eu, din vedere teleastă, pentru că mă topesc după umorul de calitate. Încă nu m-am hotărât ce-i cu mai mult haz: obsesia turbării vulpilor la Dulgheru sau adolescentismul erudit-preţios al doamnei Oanea. Parcă Elena o cheamă, iar pe domnul cu turbările, pare-mi-se că îl cheamă Petrea, dar nici pentru unul nu bag mâna în foc (a băgat-o Gheorghe Flutur, când i-a chemat pentru înscăunat drept mahări bugetari, dar încă nu realizează că s-a fript).

Partea neplăcută a poveştii constă în aceea că domnul cu turbarea şi doamna cu adolescenţa mimată conduc două instituţii publice, ambele neiertătoare, prin inspectorii lor, cu comerciantul obişnuit, care vinde produse alimentare oarecum civilizat, dacă nu chiar respectând aproape în totalitate condiţiile de igienă impuse de lege, dar care inspectori întorc ochişorii evlavioşi spre Palatul Administrativ, atunci când trec prin faţa corturilor deschise (n-are Europa, în toată istoria ei, un comerţ în corturi! – de aia îi dăm cu tifla!), în care zac înfăşurate „naturist” în colb urban, gaze de eşapament şi vălătuci de microbi de gripe rebele, dolofane şunculiţe, slănine, costiţe, pastrame şi rasoluri, şiraguri de cârnaţi şi ditamai caşavane, ca pe vremea lui Ştefan, dar din lapte de oaie şi de vacă, în amestec cu E-urile necesare, că doar comerciantul „bucovinean-naturist”, care-şi procură materia primă din moluri (grajdurile-s deja pensiuni!), e deştept şi prinde rapid eficienta tehnologie europeană a împrospătării forţate.  

Este inutil să precizez că, dacă trimiţi o reclamaţie la „protecţia consumatorilor”, o faci degeaba şi că salariaţii ambelor instituţii, închipuindu-şi că liderii lor pot ghici gândurile şi dorinţele lui Gheorghe Flutur, din dorinţa de a-l copleşi cu bucurii, se auto-asmut, ca dictatori ai amendării, numai asupra comercianţilor suspectaţi că ar simpatiza cu opoziţia, aşa că se calcă amendatorii pe picioare, prin dughene cu comerţ de nevoie onest şi civilizat, cu camarazii lor de la alte instituţii ale statului, conduse de alţi indivizi pontoşi, care numai la îmbucurarea lui Flutur visează.

Pentru toţi aceşti directoraşi vremelnici, inclusiv pentru Oanea şi Dulgheru, mai redau câteva dintre afirmaţiile dlui Gheorghe Flutur, făcute la data, ora şi locaţia deja menţionate: „Datorită slugărniciei lor, se crede că toate crescătoriile de porci, că toate abatoarele şi fabricile de cherestea – şi mai ştiu eu ce! – sunt ale mele sau că măcar m-aş afla în spatele acestor afaceri. Nu este adevărat. Eu vreau să ajut mediul de afaceri bucovinean să se dezvolte, să devină eficient, nu să eludeze legile. Şefii instituţiilor statului trebuie să înţeleagă că eu stimulez iniţiativa, dar nu protejez pe nimeni, aşa că au obligaţia să-şi facă datoria aşa cum cere legea”.

Gheorghe Flutur, ca şi mine, a cam prins să chelească, iar Dragoş Juravle, care are o chelie faină de tot, chiar ne-a îmbucurat pe amândoi, susţinând, într-un moment de respiro, că bunul Dumnezeu a făcut capul frumos şi deştept doar la unii dintre bărbaţi, celorlalţi acoperindu-le masiv cu păr chestia aia goală, de deasupra umerilor. Hazos, nu? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oanea şi Dulgheru îl suspectează pe Flutur.
 Vizualizări articol: 3167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Oanea şi Dulgheru îl suspectează pe Flutur2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 mar 2011, 11:16:20
Cu toţii avem chelie
Doar că unii ... şi-o ascund sub păr
A unora e ... portocalie
I ( aia nu-mi place s-o descopăr) I

Circumvoluţiunea de sub ea
Aia... AIA e '' problema '' mea

2.   CRITICII trimis de
( 9 mar 2011, 12:12:08
DUPA BINECUNOSCUTUL ARTICOL CRITIC FACUT CU CUVINTE INTORTOCHEATE IN CARE SE SCHIBA NUMAI NUMELE PERSONAJELOR SI CUNOSCUTUL POEDIOT CARE COMENTEAZA PRIMUL IN STILUL CARACTERISTIC NU MAI ESTE NIMIC DE COMENTAT.DECIT CA VIATA MERGE INNAINTE CA ASTIA SUNTEM'SI ASA DEFILAM.
3.   Chiar nu-ţi dai seama d-le Avram trimis de
( 9 mar 2011, 13:00:39
că individul Gâză e un maestru al frazelor din care nu se înţelege nimic bun. După încriminarea slujbei de la muzeu, acum e rândul pieţei ţărăneşti. D-le Avram, poate corifeul care te-a ajutat să parvii în jurnalism nu are 2 lei de-un bilet TPL să se mai ducă la periferia târgului fiindcă cu centrul ne-a lămurit. Dar dă-i bani numai de dus.
4.   Lasati e bine asa!! trimis de
( 9 mar 2011, 14:33:19
cind se intorc de la berlin...schimba tot..si cortul si sediul!!! or sa vina berlinezii buluc la flutur sa mai taie o feliuta de cascaval..de cirnat...etc!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei