Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Deosebirea dintre Rudolph şi Mioriţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-am făcut studii aprofundate asupra zonei geografice de răspândire a renilor. Ştiu doar că e undeva în Nord, iar asta mi-e de ajuns. Tot de pe acolo a venit şi Anja Andersen, cea despre care, în entuziasmul şi naivitatea mea, credeam că va schimba definitiv, desigur în bine, faţa cam boţită de bătrâneţe a handbalului nostru feminin. Dintre reni, cel mai cunoscut e Rudolph, un soi de „căpitan de echipă” la sania Moşului, cam ceea ce a reprezentat Anja Andersen pentru handbalul mondial căruia i-a fost căpitan multă vreme, pe teren dar şi pe băncile tehnice, unde a avut tot performanţe maxime. Ceea ce a vrut ea să facă la Oltchim este, desigur, un experiment. Unul măcar interesant, în care jucătoarele ar fi trebuit finalmente să nu mai aibă posturi fixe, ci să zdurde ca dementele pe teren într-un soi de mişcare browniană al cărui scop era, presupun, să năucească adversarele complet şi definitiv. Pentru că este infinit mai greu unei echipe aflate în apărare să le vadă, de exemplu, în trei faze consecutive, pe post de inter stânga, ba pe Elisei, ba pe Neagu, ba pe Pidpalova, decât să o vadă în acelaşi loc, 60 de minute la rând, pe Elisei. Cred, ba chiar sunt convins, că finalmente Oltchimul ar fi arătat în sală exact ca Barcelona pe gazon, adică absolut imprevizibil şi năucitor. Sigur că pentru a reliza această veritabilă revoluţie, Anderson ar fi avut nevoie de timp. Nu mult, pentru că „materialul uman” pe care l-a avut la dispoziţie este de calitate maximă. Avea, aşadar, şi cum (că ştia ce vrea) şi cu cine. Ce n-a avut pentru a finaliza operaţiunea? Timp. Noi ne grăbim exact când şi unde nu trebuie. Ăsta-i, poate, cel mai bizar paradox românesc: lenevim de 2.000 şi ceva de ani, dar vrem ca un antrenor vizionar să facă bici peste noapte. Inerţia şi letargia ne sunt mamă şi tată. Pe Nechita nu ne deranjează să o vedem jucând 20 de ani pe extrema dreaptă fără să ne întrebăm dacă n-o lovi-o în această viaţă de om, măcar niţeluş, blazarea. Dar sărim muşcaţi de... acolo, dacă Andreson o trimite niţel să vadă cum se vede lumea şi de pe extrema stângă. Mioriţa ne e simbol naţional. E doar o oaie proastă, ca orice oaie. Da, dar e a noastră. În fond, ce mă-sa vrea Rudolph ăsta de la noi? Ia să-şi vadă de Moşul lui şi să nu se bage peste Mioriţa noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deosebirea dintre Rudolph şi Mioriţa.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Deosebirea dintre Rudolph şi Mioriţa5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(10 mar 2011, 14:16:19
Stii de ce ascult matinalul de la Radio Top 91? Pentru ca esti si tu pe acolo, cu comentarii spumoase.Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei