Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe mâna judecătorilor

A omorât o bătrână, pentru că îi trebuiau bani să plătească o amendă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liviu Mistodie (24 de ani), tânărul din comuna Fântânele arestat din luna octombrie a anului trecut, sub acuzaţia că a omorât o bătrână din Vereşti, pe care există indicii că ar fi încercat şi să o violeze, a fost trimis în judecată, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În actele de sesizare a instanţei de judecată, se face referire şi la o declaraţie a lui Mistodie care ar fi recunoscut, iniţial, că a omorât-o pe victimă, Otilia Curelaru (82 de ani), intenţia fiind aceea de a o jefui, întrucât avea de plătit o amendă de 2.000 de lei.

„Întrucât aveam mare nevoie de bani, am hotărât să merg la o bătrână care locuieşte singură, despre care ştiam că are bani şi că are o fiica stabilită în Germania... Enervat fiind că nu are bani, am strâns-o de gât preţ de 2-3 minute, iar cu mâna dreaptă i-am astupat gura” sunt pasaje din declaraţiile date iniţial anchetatorilor.

După ce-a fost arestat preventiv, Liviu Mistodie a făcut un autodenunţ din celula în care era închis şi a declarat că nu a comis crima singur, ci împreună cu alţi doi tineri, însă varianta sa s-a dovedit a nu fi adevărată, în urma anchetei procurorilor criminalişti.

 

Şi-a uitat telefonul în casa victimei

Crima de la Vereşti a fost comisă în seara de 15 octombrie 2010, în jurul orei 20:00.

Victima, Otilia Curelaru, locuia în centrul comunei, la mică distanţă de postul de poliţie.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, susţin procurorii, Liviu Mistodie a intrat în casa bătrânei şi a găsit-o pe aceasta uitându-se la televizor. I-a cerut banii, însă, când victima i-a spus că nu are bani lichizi în casă şi că toate economiile sale sunt pe un card, şi-a ieşit din minţi.

Procurorii criminalişti susţin în rechizitoriu că Mistodie a devenit violent şi a început să lovească victima cu pumnii peste faţă şi să o strângă de gât, trântind-o la podea.

Anchetatorii mai spun că agresorul a încercat să întreţină raport sexual cu victima, împotriva voinţei acesteia, însă violul a rămas doar în faza de tentativă. A continuat să o lovească cu sălbăticie cu pumnii peste corp şi faţă.

„Dându-mi seama că am omorât-o, m-am speriat şi am ieşit din locuinţă fără a lua vreun bun din interior”, a mai declarat iniţial Mistodie.

În urma cercetărilor în casa victimei, criminaliştii poliţiei au găsit un telefon mobil care, aveau să stabilească ulterior anchetatorii, i-a căzut din buzunarul pantalonilor lui Liviu Mistodie în timp ce îşi agresa victima.

 

Pe lista suspecţilor şi în cazul violului unei bătrâne

Liviu Mistodie a fost suspect şi într-o faptă de viol comisă în seara de 8 martie 2010 asupra unei bătrâne de 76 de ani, din satul Băneşti, comuna Fântânele.

Pe uşa de la intrarea în casa victimei, pe interior, a fost găsită amprenta lui Mistodie, iar acesta a declarat că, cu câteva zile înaintea violului, a fost într-adevăr în casa septuagenarei, pentru a-i repara televizorul, aceasta fiind şi singura ocazie cu care a intrat în locuinţa victimei. Cum şi victima a confirmat această variantă, Liviu Mistodie a fost scos de pe lista de suspecţi.

Ulterior, oamenii legii au pus în capul listei de suspecţi un alt individ, Mirel Fasolă (34 de ani), care este şi nepotul bătrânei de 76 de ani. Acesta a fost trimis în judecată şi condamnat la opt ani de închisoare de Judecătoria Suceava. În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, însă, Mirel Fasolă a fost găsit nevinovat şi achitat de Tribunal, după ce s-a constatat că ADN-ul de pe o probă de spermă prelevată de anchetatori de pe patul victimei nu îi aparţine. Procurorii au făcut recurs, iar dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A omorât o bătrână, pentru că îi trebuiau bani să plătească o amendă.
 Vizualizări articol: 1979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A omorât o bătrână, pentru că îi trebuiau bani să plătească o amendă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e mai prost decat prevede legea !!! trimis de
(10 mar 2011, 14:34:04
Amenda de 2000 de roni era penala sau civila ? Daca era civila este penibil de prost . Ar trebui ca in Cartea Recordurilor sa fie introdusa si sectiunea "cel mai prost...". El sigur este cel mai prost hot. Cum sa-ti uiti telefonul mobil la locul faptei ?rolling on the floor Dupa ce ca-i demn de toata desconsideratia mai e si egoist... Nu vrea sa stea singur in pension. Vrea si doi prieteni cu el.rolling on the floor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei