Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La judecată

Ucrainean prins cu un pistol şi zeci de cartuşe, în PTF Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cetăţean ucrainean a fost trimis în judecată, zilele trecute, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, după ce, în urmă cu aproape un an de zile, a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Siret în timp ce încerca să intre în ţară cu un pistol şi zeci de cartuşe.

Florin Ieuzhen Dekhelianu, în vârstă de 26 de ani, din Cernăuţi, a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dekhelianu a fost prins în PTF Siret pe data 18 martie 2010.

Ucraineanul era la volanul unui Mercedez Benz, cu numere ucrainene, şi vroia să intre în România.

Pe spătarul banchetei din spatele şoferului era o haină despre care şoferul a declarat că îi aparţine, iar în buzunarul acesteia a fost găsit un pistol marca Ekol Special 99, calibrul 9 milimetri, fabricat în Turcia, care avea în încărcător erau şase cartuşe.

În torpedoul maşinii, poliţiştii de frontieră au găsit un toc din piele în care se aflau alte 28 de cartuşe.

Luat la întrebări, Florin Ieuzhen Dekhelianu a declarat că a cumpărat pistolul şi cartuşele aferente din bazarul din Cernăuţi, în scop de autoapărare, pe teritoriul Ucrainei nefiind interzis portul şi folosirea acestui gen de armă.  

Ucraineanul a spus că pur şi simplu a uitat pistolul în haină şi că arma era neletală, lucru confirmat, de altfel, şi de specialiştii Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pentru aproximativ o lună de zile, ucraineanului i s-a interzis să părăsească România.

 

Arma dublului asasinat de la Siret nu a fost găsită

Incidentul cu pistolul găsit în maşina lui Dekhelianu s-a petrecut la aproximativ o lună de la dublul asasinat de la Siret, atunci când, pe 17 februarie 2010, Carmen (39 de ani) şi Raluca (6 ani) Hriţcu, soţia şi fiica unui valutist din localitate, au fost împuşcate în cap în propriul apartament.

Vinovat ar fi, potrivit anchetatorilor, tot un cetăţean ucrainean, un anume Leonid Zaporojeţ (51 de ani), care le-ar fi executat pe cele două victime, pentru a jefui apartamentul valutistului, din care a luat circa 14.000 de euro şi 2.000 de dolari SUA.

Dosarul dublului asasinat de la Siret va fi trimis spre judecare în Ucraina, în perioada următoare, ancheta în acest caz fiind îngreunată de procedurile greoaie ale comisiei rogatorii, precum şi de faptul că procurorii suceveni trebuie să trimită toate actele traduse în ucraineană.

Leonid Zaporojeţ a fost arestat în martie 2010 la Cernăuţi, pentru deţinere de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar în prezent anchetatorii români nu mai ştiu dacă acesta mai este sau nu în spatele gratiilor.

Arma crimei nu a fost găsită nici până în ziua de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucrainean prins cu un pistol şi zeci de cartuşe, în PTF Siret.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ucrainean prins cu un pistol şi zeci de cartuşe, în PTF Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 feb 2011, 14:11:16
daca in siret nu era incurajat traficul de tigari ,nu ar fi avut loc crima asta odioasa..dar cum sa se opreasca ilegalitatile aici?imi spunea cineva ca aici, traficantii de tigari erau f buni prieteni cu politistii sireteni..cica multi care ar fi avut vreo problema cu bisnitarii ,chemand politia au ramas stupefiati vazandu-i pe ticalosi cum rad cu politistii de reclamant..asta-i in romania...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei