Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spaţii verzi

Două parcuri din Suceava vor fi modernizate cu bani de la Fondul de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două parcuri din municipiul Suceava vor fi modernizate anul acesta, cu bani de la Fondul de Mediu, ca urmare a proiectelor depuse de municipalitatea suceveană.

Primarul Ion Lungu a precizat că finanţarea lucrărilor de modernizare a fost aprobată în şedinţa de Guvern de la finele săptămânii trecute, în cadrul căreia s-au acordat 214 milioane de lei pentru 285 de proiecte de creare şi amenajare de spaţii verzi.

“Valoarea proiectului de modernizare a parcului Areni este de 14 milioane de lei. Noi am solicitat deja această sumă, în cadrul programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, dar nu ştim încă câţi bani vom primi de la Guvern. Cert este că Suceava, care are depuse două astfel de proiecte, este inclusă în lista localităţilor care vor beneficia de bani de la Fondul de Mediu”, a declarat Ion Lungu.

Al doilea proiect de modernizare pentru care au fost solicitaţi bani de la Fondul de Mediu este pentru parcul Spitalului Judeţean Suceava.

Scopul finanţării proiectelor de acest gen este de reducere a concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu, prin dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi din localităţi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate, dar şi prin reabilitarea sau extinderea celor existente.

Conform directivelor UE, până în anul 2013 trebuie să ajungem la 26 mp de spaţii verzi/locuitor în fiecare localitate. Acum, în România, media suprafeţei de spaţiu verde pe cap de locuitor este 9 mp, din care în mediul urban, media este de 5 mp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două parcuri din Suceava vor fi modernizate cu bani de la Fondul de Mediu.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Două parcuri din Suceava vor fi modernizate cu bani de la Fondul de Mediu2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(15 feb 2011, 11:09:52
Parcul Areni este Parcul de la Universitate sau parculetul de la Policlinica ?
2.   Incompetenta trimis de
(15 feb 2011, 11:38:15
Vedeti "Lungu vrea să obţină bani pentru stoparea alunecărilor de teren din Burdujeni şi Zamca" , adica nu este mai lesne sa bagi bani de la mediu in alunecari de teren si impaduriri decit in parcuri ?
3.   Si parcul studentesc, cand? trimis de
(15 feb 2011, 11:53:44
Cred ca parcul Areni e cel mic de la Policlinica. Totusi parcul de la Universitate cand va fi refacut? Ne rupem picioarele pe acolo iar copiii se joaca in praf in loc de nisip.
Si in parcul de la Spital ce sa facem noi? Pentru inceput se pot pune cateva banci fara nu stiu ce proiecte marete, nu? E adevarat ca trebuie si bolnavii sa se aeriseasca dar, se mai putea astepta. Sau am o propunerehappy sa ne rupem picioarele la Universitate si sa ne plimbam apoi in parcul de la spital.
4.   Lic trimis de
(15 feb 2011, 12:21:36
Iar pavele?
5.   Cartodromul a disparut ca parc important pt copii? trimis de
(15 feb 2011, 15:27:49
Pe CARTODROM sa-u facut intre timp blocuri ,dar se planuise cinva sa se faca un parc mare, deosebit, pentru copiii sucevei!

Suceava este mizerabila, dar nu din cauza lucrarilor actuale, care dau nastere la un haos pe toate planurile, ci din cauza ca nu mai exista verdeata, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’,duc mizerie peste tot ... Spatiile verzi din Suceava sunt rare, iar cele care au mai ramas dispar fara mila!…
Imediat clica, avida de ciubucul gras, lasa sa se construiasca blocuri, cladiri,etc... pe aceste ultime spatii verzi ,... in loc, sa se puna ceva, pentru a sta un batrin, un om bolnav: o banca, flori, iarba, chiar si un copac, etc....
6.   DE CE? trimis de
(15 feb 2011, 22:36:05
DE CA S-A DECIS CA TOCMAI ACESTE PARCURI {ARENI SI SPITAL} SA FIE AMENAJATE CAND SUNT ALTELE SI MAI JALNICE :CEL DE LA UNIVERSITATE SI DE LA CARTODROM [CARE E DOAR PE HARTIE}.S-A CRITICAT FAPTUL CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU S-A CONSTRUIT MULT SI NU S-A PREA TINUT CONT DE SPATIUL VERDE .ACUM VAD CA DISPAR SI CELE EXISTENTE IAR ALTELE NU APAR DECAT IN "LATRATURILE' ELECTORALE.SA NE SPUNA DOMNUL PRIMAR CAND SE INCEPE AMENAJAREA UNIU PARC IN ZONA CARTODROM ... DE FAPT CEA MAI RAMAS DIN EA. SPER SA NU FIE PREA TARZIU.
7.   Solicit PDl suceava trimis de
(16 feb 2011, 00:26:16
sa ii retraga sprijinul politic primarului idiot care nu face nimic pentru acest oras, si bineinteles 0 pt partid. de asemenea solicit ca d'l Flutur sa fie si primar si presed de csj....de psd nu vreau sa aud nimic...cel putin la suceava Doamne fereste!
8.   Intrebare trimis de
(16 feb 2011, 10:51:18
Oare cand veti fi multumiti de ceva? Nici nu stiti care este parcul Arini dar comentati cu foc si manie proletara, in loc sa va bucurati ca se face cate ceva. Uitati-va in parcul de la policlinica cata lume este indiferent de vreme si voi intrebati de ce nu se face altceva, toti aveti parei dar nu faceti nimic ,maturati barem un metru de alee sau curatati-va mizeria lasata de cainii vostri (nu folositi lopatica, matura si punga) Trebuie sa vina primarul sa va curete.Pana la urma la ce va trebuie parcuri , mergeti in parcul Sipote si vedeti ce mizerie lasa concetatenii nostrii "civilizati", ca sa nu mai spun ce ramane in urma cand se iese la iarba verde. Face-ti, respectati si dupa aceea comentati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei