Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Acţiune

DSP a lansat ieri cea mai amplă campanie de prevenire a îmbolnăvirilor prin HIV/SIDA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a lansat ieri cea mai amplă campanie de informare, educare şi comunicare în domeniul prevenirii cazurilor de infectare cu virusul HIV, responsabil de cumplita maladie SIDA. Sub sloganul “Iubeşte fără riscuri”, campania se va derula în judeţ până în luna iunie inclusiv şi va cuprinde acţiuni de prevenire în şcoli, centre comerciale şi discoteci, dar şi sondaje de opinie în rândul elevilor, concursuri tematice şi o caravană HIV/SIDA.

Campania, care îşi propune să prevină îmbolnăvirea cu HIV/SIDA în special în rândul tinerilor, a fost lansată ieri în prezenţa dr. Mariana Mărdărescu, şefa Compartimentului de Monitorizare şi Evaluare a HIV/SIDA de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, care a salutat iniţiativa DSP Suceava: “Este o campanie pe care o aştept de foarte multă vreme la nivel naţional, asta însemnând la nivelul unui judeţ şi, multiplicat, la nivelul ţării. Aţi luat-o un pic înaintea institutului şi noi vrem să desfăşurăm în centre acest gen de campanie, împreună cu medicii de familie şi cu medicii specialişti din cabinete. Fără prevenţie şi fără o astfel de acţiune nu se poate stopa extinderea maladiei, tratamentul antiretroviral nu produce decât o creştere spectaculoasă a duratei de viaţă, dar nu vindecă boala. Campania este extrem de binevenită, pentru că, în lume, HIV/SIDA este printre puţinele boli care, în momentul de faţă, se află într-o adevărată explozie. Numărul peroanelor care se îmbolnăvesc este într-o creştere dramatică”.

 

În 2011, un caz nou, la un sugar

În judeţ, statisticile referitoare la HIV/SIDA arată aceeaşi tendinţă de creştere, situaţie care o îngrijorează pe dr. Mariana Mărdărescu. Directoarea adjunctă a DSP Suceava, dr. Cătălina Pascal, a informat ieri că, în 2010, au fost înregistrate 21 de cazuri noi de boală, în condiţiile în care în 2009 au fost semnalate opt, iar în 2008 doar şase. Anul trecut, teribilul diagnostic a fost pus la 18 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 58 de ani, doi copii de 2 şi respectiv 6 ani, şi la un nou născut şi au fost înregistrate şapte decese. La această oră, în judeţ 179 de persoane sunt luate în evidenţă cu HIV/SIDA, dintre care 165 urmează un tratament. Anul acesta a fost semnalat deja un caz nou, la un sugar.

Campania „Iubeşte fără riscuri” se desfăşoară în parteneriat cu Prefectura Suceava, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Suceava, Primăria Suceava, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, Fundaţia Ana, Asociaţia Juventus, Asociaţia Red Ribbon Fălticeni, Societatea Doamnelor Bucovinene, AREAS, Spitalul Judeţean de Urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP a lansat ieri cea mai amplă campanie de prevenire a îmbolnăvirilor prin HIV/SIDA.
 Vizualizări articol: 867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
DSP a lansat ieri cea mai amplă campanie de prevenire a îmbolnăvirilor prin HIV/SIDA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei