Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Medicii de familie solicită sprijinul pacienţilor în protestul pe care l-au declanşat împotriva MS şi CNAS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de familie suceveni solicită sprijinul pacienţilor în protestul pe care l-au declanşat împreună cu colegii lor din ţară împotriva Ministerului Sănătăţii (MS) şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), fiind nemulţumiţi de noile condiţii impuse prin contractul cadru, prin care sunt „deprofesionalizaţi”, iar cabinetele în care lucrează le sunt „falimentate”.

Doctorii din judeţ au făcut fluturaşi conţinând informaţii cu privire la măsurile pe care vor să le ia guvernanţii şi strâng semnături de la bolnavi privind „nemulţumirea lor asupra lipsei de transparenţă a modului în care le sunt gestionaţi banii”.

 

„Fiţi alături de noi, sănătatea oamenilor merită mai mult!”

„Începând cu 1 aprilie 2011, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au decis că vă puteţi îmbolnăvi doar o dată la trei luni – atât de rar are voie medicul de familie să vă vadă pentru bolile cronice. Puteţi primi o singură reţetă la trei luni pentru afecţiunile cronice de care suferiţi. Mai mult, este posibil să nu puteţi primi nici această reţetă unică, medicul având plafon <orientativ> la prescrierea de medicamente. Un program informatic prost conceput şi cu erori decide dacă sunteţi beneficiar de asigurări sau nu, indiferent de documentele pe care le aveţi. Medicul dumneavoastră nu va mai putea consulta, fiind obligat să facă servicii informatice pentru Ministerul Sănătăţii.

Veţi plăti suplimentar pentru fiecare prezentare la medic în viitorul apropiat, indiferent de cât plătiţi deja. E foarte posibil să nu mai aveţi deloc medic de familie, finanţarea medicinii de familie este atât de redusă încât medicul dumneavoastră de familie va da faliment. Medicii emigrează masiv, iar dumneavoastră, ca şi noi, ne tratăm totuşi în spitalele din România. Spitalele sunt şi ele reduse, falimentare adesea. Fiţi alături de noi, sănătatea oamenilor merită mai mult!”, este conţinutul fluturaşilor pe care medicii de familie din judeţ i-au pregătit pentru pacienţii lor.

 

Ameninţări: Specialiştii din ambulatorii le vor prelua listele de pacienţi

Medicii de familie au decis, sâmbătă, să nu semneze la 1 aprilie contractul cadru care i-ar duce la falimentşi să conteste în instanţă actele normative despre care spun că le încalcă drepturile lor şi ale pacienţilor.

Doctorii reclamă că sunt puşi să susţină informatizarea sistemului pe banii şi timpul lor şi, în plus, sunt obligaţi să facă servicii care n-au legătură cu pregătirea specifică, cum ar fi să editeze cardurile. Ei nu sunt de acord să facă muncă forţată în centrele de permanenţă, fără să li se asigure cele necesare, şise declară împotriva introducerii plafoanelor la medicamente, prin acel buget orientativ, care-i transformă în „cerberi”, obligându-i să fie atenţi cui dau reţetă şi ce valoare va avea aceasta. O altă nemulţumire majoră a medicilor de familie este legată de articolul 141 din contractul cadru, care spune că activitatea lor va fi preluată de specialiştii din ambulatoriu, dacă se refuză semnarea documentului la 1 aprilie.

 

Medicii de familie: Vom profesa doar în sistem privat sau în alte ţări

Medicii de familie au cerut intervenţia premierului pentru a rezolva „modul haotic în care Ministerul Sănătăţii înţelege să gestioneze criza sistemului de sănătate” şi au anunţat că vor cere organismelor de control abilitate să verifice modul în care MS şi CNAS au gestionat banii contribuabililor.În cazul în care vor fi obligaţi să semneze contractul, doctorii spun că vor continua să practice medicina fie în mod privat, fie în străinătate, unde efortul le este recunoscut şi recompensat.

„Nu vrem decât să apărăm drepturile noastre şi ale pacienţilor. Guvernanţii numesc reformă un grup de documente care distrug definitiv asistenţa medicală primară”, a declarat ieri medicul de familie sucevean Irina Badrajan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie solicită sprijinul pacienţilor în protestul pe care l-au declanşat împotriva MS şi CNAS.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicii de familie solicită sprijinul pacienţilor în protestul pe care l-au declanşat împotriva MS şi CNAS5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 feb 2011, 12:33:11
Dar cu pacientii inscrisi la mai multi medici cum ramane? Dar cu deconturile de sute de milioane de acum cativa ani cum ramane ? Stiati ca la tara daca chemi medicul(la domiciliu) si nu-l platesti a doua oara nu mai vine? Asa ca nu va plange nimeni Vindeti-va gyp-urile
2.   LICUTA!!! trimis de
(15 feb 2011, 13:33:41
In loc sa te razboiesti ACUM cu medicii de familie, mai bine te-ai razboi cu cei ce au iscat haosul asta in sanatate in numele acestei pseudoreforme. Daca vorbesti de deconturile de miliarde, nu de milioane cum ai zis, de acum cativa ani, poate te referi la frauda anuntata in presa din timpul doamnei Presedinte-Director General dr.Cristina Iordachel, cu un dosar tinut ascuns cu indarjire de actuala conducere a judetului?!? Intr-acolo du razboiul, nu te indrepta spre o tinta falsa, fiindca din aceste manipulari vom avea de pierdut toti pacientii. De acord ca trebuie schimbat si comportamentul multor medici de familie, dar nu silindu-i sa lucreze pe degeaba. Tu n-ai vazut Litruta cate situatii li se cer sa intocmeasca? I-a transformat sistemul, din medici in hartogari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei