Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Cadariu: „În 2011 nu vor fi probleme cu întreţinerea drumurilor judeţene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că în anul 2011 există premisele pentru ca activitatea de întreţinere şi reparaţie a drumurilor judeţene să se desfăşoare fără probleme. El a spus că în acest an nu vor mai exista problemele din 2009 şi 2010, când datorită întârzierii procedurilor de achiziţie publică, lucrările au început în perioada toamnei.

„Asta deoarece actualul contract, încheiat pe o perioadă de trei ani, permite intervenţii imediate, fiind asigurate în bugetul Consiliului Judeţean resurse financiare în acest sens. Deşi criticat de către unii adversari care fie nu cunosc detaliile, fie acţionează cu rea credinţă, acest acord-cadru pe trei ani privind reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene permite ca în fiecare an, începând cu 2011, să fie asigurată o circulaţie decentă şi în condiţii de siguranţă, încă de la începutul anului”, a declarat Daniel Cadariu.

Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că atribuirea contractului pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale.

„Pentru a înlătura orice suspiciune generată de declaraţiile iresponsabile ale unor oameni politici, care nu înţeleg că în România, stat membru al Uniunii Europene, atribuirea contractelor de achiziţie publică nu se poate face decât respectând legislaţia în vigoare, precizăm că atribuirea acestui contract a fost realizată în urma unei hotărâri judecătoreşti, la fel ca în cazul investiţiei de modernizare a drumului Salcea – Vereşti – Roşcani. Aceste două exemple infirmă în mod categoric insinuările acelor oameni politici în ceea ce priveşte implicarea sau neimplicarea conducerii Consiliului Judeţean în soarta Societăţi Comerciale Drumuri şi Poduri SA”, a mai spus Daniel Cadariu.

El a spus că, deşi există critici cu privire la modul în care s-a atribuit contractul de întreţinere a drumurilor judeţene, licitaţia s-a făcut cu respectarea prevederilor legale şi cu „acordarea unor şanse egale tuturor participanţilor”.

 

„Se uită faptul că soarta SC Drumuri şi Poduri SA a fost pecetluită în perioada 2007 – 2008”

Daniel Cadariu a precizat că politicienii care critică modul de administrare a SC Drumuri şi Poduri SA pot afla detalii cu privire la activitatea acestei firme de la reprezentanţii pe care îi au în Adunarea Generală a Acţionarilor.

„Se uită faptul că soarta acestei societăţi a fost pecetluită în perioada 2007 – 2008, când vechea conducere a CJ a permis efectuarea de lucrări electorale de către societate pentru 12 drumuri judeţene, în valoare totală de 82 de miliarde lei vechi, prin încălcarea tuturor prevederilor legale cu privire la achiziţiile publice. Astfel, conducerea de la acea vreme a societăţii nu a înregistrat în contabilitate aceste lucrări ilegale, motiv pentru care în anul 2008 firma a declarat un profit nereal şi a fost dezechilibrat fluxul de lichidităţi al societăţii, care a dus aproape la blocarea activităţii acesteia. De asemenea, atunci când cenzorul şi Curtea de Conturi au impus înregistrarea contabilă a acestor lucrări, au fost scoase la iveală pierderile <măsluite> prin aşa-zisul profit din anul 2008. Toate aceste aspecte sunt arhicunoscute, iar organele abilitate ale statului au fost sesizate de către actuala conducere a CJ. De aceea, declaraţiile lipsite de responsabilitate ale unor oameni politici cu privire la acest subiect sunt greu de înţeles şi de acceptat, în condiţiile în care sunt făcute chiar de către persoane care deţineau funcţii de decizie în aparatul propriu al Consiliului Judeţean, în perioada în care aceste lucrări au fost comandate şi executate”, a mai declarat Cadariu.

 

CJ a solicitat Ministerului Dezvoltării fonduri pentru modernizarea a peste o sută de kilometri de drumuri judeţene

Pe de altă parte, el a amintit că în ultimii doi ani şi jumătate s-au modernizat o sută de kilometri de drumuri din bugetul propriu al CJ Suceava, la care se mai adăugă lucrări de peste 40 de milioane de euro, fonduri europene folosite pentru modernizarea a şapte drumuri judeţene, cu o lungime de peste o sută de kilometri. Daniel Cadariu a mai spus că prin HG 577/1997 sunt în execuţie alte şapte drumuri judeţene, în lungime de aproape 50 kilometri, valoarea totală fiind de aproximativ 15 milioane euro, iar prin Programul Operaţional Comun România – Moldova – Ucraina se aşteaptă finanţarea a trei drumuri judeţene în lungime de peste 16 km, valoarea totală a investiţiilor depăşind nouă milioane euro. Nu în ultimul rând, el a arătat că odată cu demararea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii s-a solicitat Ministerului Dezvoltării includerea la finanţare a cel puţin şapte drumuri judeţene, în lungime totală de peste o sută de km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu: „În 2011 nu vor fi probleme cu întreţinerea drumurilor judeţene”.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu: „În 2011 nu vor fi probleme cu întreţinerea drumurilor judeţene”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Malini-Slatina! trimis de
(15 feb 2011, 13:20:38
Ati facut ceva cu drumul acela Malini-Slatina? De anul trecut de pe la Ispas n-am mai putut merge cu masina pe acel drum catre, totusi, unul din cele mai importante lacasuri de cult ortodoxe si monumente ale istoriei medievale din nordul tarii! Vine Pastele si tot vorbiti de turismul religios, ei bine acolo ar fi afluenta mare de turisti fiindca asa a fost in toti anii, de aceea repet, ati facut, aveti de gand sa faceti ceva cu acel drum?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei