Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii complementare

Rolul respiraţiei în tratarea depresiei

Pentru cei mai mulţi dintre noi respiraţia este un gest reflex. Însă, odată cu evoluţia tehnologică şi ignorarea învăţăturilor oferite de natură, oamenii au uitat cum să respire corect.

O respiraţie nesănătoasă poate fi detectată cu uşurinţă şi este vital să avem noţiunile de bază care să ne ajute în analiza deficienţelor actului respirator, prin identificarea zonelor din corp ce prezintă tensiuni, blocaje.

În cadrul cursurilor specializate, se pot însuşi gradat tehnicile de respiraţieabdominală, respiraţie costală, respiraţia claviculară. Respiraţia completă nu este decât efectuarea legată a celor trei etape descrise mai sus.

 

Mijloc simplu şi foarte eficient de luptă cu stresul cotidian

Exerciţiile de respiraţie sunt un mijloc simplu şi foarte eficient de luptă cu stresul cotidian. Ele relaxează şi induc o stare de calm, modificând starea mentală şi starea de sănătate.

Respiraţia completă este o metodă de acţiune remarcabilă asupra proceselor inconştiente ale organismului, pentru că dintre toate funcţiile comandate de către sistemul nervos autonom. Ea este cel mai uşor de stăpânit prin voinţă şi este necesar să fie practicată regulat, la început în cadrul unui grup organizat şi sub îndrumarea unui specialist.

 

Beneficiile respiraţiei corecte

O respiraţie nesănătoasă poate avea consecinţe de lungă durată asupra sănătăţii. Cel mai simplu însă este să enumerăm beneficiile pe care le poate avea o respiraţie corectă şi completă. Astfel vom fi mai motivaţi să dedicăm respiraţiei noastre măcar câteva minute pe zi.

Beneficiile respiraţiei corecte: îmbunătăţeşte calitatea sângelui şi oxigenarea plămânilor, iar astfel ajută la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătăţeşte digestia şi asimilarea hranei. Mai mult oxigen înseamnă o eficienţă mai mare a stomacului şi o digestie completă datorită hranei oxigenate, îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos, implicit a creierului, a măduvei spinării, a centrilor nervoşi şi a nervilor în general.

O importantă cantitate de oxigen este direcţionată spre creier care consumă de trei ori mai mult oxigen decât restul organismului, ameliorează sau elimină stările depresive, anxietatea, elimină efectele nocive ale stresului, reîntinereşte pielea - prin oxigenare eficientă, pielea devine mai catifelată şi se reduc substanţial ridurile, în timpul unei respiraţii corecte, profunde, sunt masate organele interne din zona abdomenului (stomac, intestin subţire, ficat, pancreas).

În timpul inspiraţiei se masează inima şi este stimulată circulaţia sângelui în organele interne: plămânii devin mai puternici, mai elastici şi mai rezistenţi, ne ajută să pierdem kilograme, deoarece excesul de oxigen arde mai eficient grăsimile, o respiraţie ritmică ajustează bătăile inimii şi relaxează muşchii.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

Psih.  Mihai MOISOIU

psiholog – psihologie clinică
terapeut - terapii alternative
tel: 0753937223
e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rolul respiraţiei în tratarea depresiei.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Rolul respiraţiei în tratarea depresiei2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla bla bla... trimis de
(15 feb 2011, 11:31:47
"Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist." - CARE INFORMATII??? CUM SA RESPIRAM CORECT???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei