Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

De astăzi

Un maior (r) protestează individual pentru că statul i-a înjumătăţit pensia la 1.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maiorul în rezervă Costel Stejar începe, astăzi, o acţiune individuală de protest deoarece în urma recalculării pensia militară i-a fost tăiată la jumătate, respectiv de la 1.990 lei, în decembrie 2010, a ajuns la 1.002 lei în ianuarie 2011. Maiorul Stejar a lucrat din 1982, de când a terminat şcoala militară, până în 2001 la unitatea militară de artilerie antiaeriană şi rachete de la aeroportul Giarmata din Timişoara şi s-a pensionat cu vechime integrală în muncă. Acest lucru reiese atât din decizia de pensionare, cât şi dintr-un răspuns primit de la ministerul de resort. Conform acestuia, după analiza documentelor din dosarul de pensie „a rezultat că beneficiaţi de pensie militară de serviciu stabilită şi actualizată în conformitate cu prevederile Legii nr.164/2001 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. În conformitate cu reglementările legale menţionate, cuantumul pensiei dumneavoastră a fost determinat în raport cu vechimea în serviciu realizată până la ieşirea la pensie valorificată integral, nefiind calculate penalizări în raport cu vârsta avută la data pensionării”. Costel Stejar afirmă că, în opinia sa, recalcularea nu are ce căuta la pensiile militarilor deoarece rezerviştii au avut solde, iar acum au rente.

 

“Dedicaţii speciale pentru trădătorii de neam şi ţară”

Maiorul şi-a exprimat indignarea şi în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, ale premierului Emil Boc şi ale ministrului Apărării, Gabriel Oprea, legate de plăţile compensatorii de un miliard de lei vechi pe care militarii le-ar fi primit la trecerea în rezervă.

„La trecerea în rezervă am primit numai şi numai 150 de milioane de lei vechi, repartizaţi în tranşe, în perioada august 2001-iunie 2002. Ultima tranşă, din iunie 2002, am folosit-o la înmormântarea tatălui meu, în iulie 2002. Solicit public celor trei <iubiţi conducători> să-mi plătească 85.000 de lei, diferenţa de la 150 de milioane de lei vechi, cât am luat în realitate, la un miliard de lei vechi, cât au afirmat onor conducătorii. Am fost maior, acum sunt asistat social”, a spus maiorul Stejar.

Cu aceste argumente, militarul începe astăzi acţiunea de protest, pe durată nedeterminată, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava. Timp de două ore, de la 10.00 la 12.00, fostul ofiţer se va plimba cu pancarte pe care a scris “dedicaţii speciale pentru trădătorii de neam şi ţară Băsescu, Boc, Oprea, Udrea, Anastase, Flutur, Popescu, Lungu, Bălan”: “Odă iubiţilor conducători/ Amalgam în capul vostru/ Gol în buzunarul nostru/ Boci, Băseşti şi alte specii/ Merg la Oprea în inspecţii/ Să vadă pensile tăiate/ De PD-L-işti îndoliate/ Aşii, naşii şi pungaşii/ Şi-au dat mâna cu toţi laşii/ Să facă din ţara asta/ România noastră- basta”, “Treziţi-vă, dragi români din letargia la care v-au supus aceşti conducători despotici!”, “Guvernul Boc- marioneta lui Băsescu”, “Jos dictatura PD-L-istă”, “Băsescu, Boc, Oprea - datorie de 85.000 de lei la mine”.

Maiorul Costel Stejar a mai precizat că protestul său nu are nici o legătură cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere, ci este strict individual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un maior (r) protestează individual pentru că statul i-a înjumătăţit pensia la 1.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un maior (r) protestează individual pentru că statul i-a înjumătăţit pensia la 1.000 de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tov.maior trimis de
( 2 feb 2011, 13:53:58
tu iti dai seama ce vb??? APROAPE 5 SUTE DE EURO...........pentru 19 ani de frecat menta.Cat vrei frate!! 1000 de este suficient pentru ce ai facut tu.repet 19 ani de frecat menta.Uitate la oameni ce au muncit cu adevarat ani grei si azi au pensie de sub o mie de lei.Parerea mea este ca inca ar trebui sa ti mai traga vreo 2..3 sute
Geo
2.   Pentru omul muncitor zis geo mondialu trimis de
( 2 feb 2011, 16:03:44
zi si tu ce profesie ai de zici ca ai " muncit cu adevarat ani grei" pentru ca din cate mi se pare esti cam obez de la atata somn muncit din greu in timp ce statea si ingheta la -20 si ceva de grade impreuna cu bietii soldati ca sa aiba cine sa-ti apere c*** tau gras si sa ai un somn linistit...
3.   Ptr. GEO 98 trimis de
( 2 feb 2011, 17:17:09
Bine ca esti tu destept... Ti-a pazit curu 19 ani prin ger si ploaie a sa fii tu smecher in ziua de azi... Dute si plimba ursu...
4.   Nicusor cu ala gol trimis de
( 2 feb 2011, 17:38:26
19 ani de paza???. Frate, militarii Romani pana mai daunazi nu au fost buni de nimic,si cand spun de nimic, zic zero. In afara de luat tigari cadouri si chiar bani de la bieti recruti, nu au facut nimic.Sau poate au fost si ei prin misiuni gen ; Afganistan, Irak si chiar kosovo!!!??? Nu frate au baut cafele si alcool, puturosi, si acuma cer bani mai multi,,, olala eu nici atat nu le asi da.sa mai lucreze de vor pensie, pana la 65 de ani ,nu asta la 40 vrea mai mult de o 1000 de lei.
Geo
5.   :) trimis de
( 2 feb 2011, 17:57:31
Bai fratilor in ce razboi au fost astia cu pensiile astea colosale? Cei care au indurat au fost soldatii in termen care au tras pe ger si ploaie nu cadrele militare cu grad, au frecat soldatii de i-au rupt si au mancat si baut de au facut burtile pana la pamant. Cei care au facut armata va pot confirma ce au facut cei cu grade, au frecat-o in cap si acum vor pensii mari? Cei care intradevar au luptat si au stat prin lagare de detentie primesc o pensie amarata vai de capu ei.Daca ar fi lucrat acuma la patron cate 14-15 ore pe zi dar munca frate nu gluma pai nu mai apucau 40 de ani de pensionare ?.. bravo basescu taie tot ce poti inclusiv bugetari care ne toaca banii iar noi tinem in spate si pe ei si pensionarii astia care se cred mari razboinici.
6.   Bravul soldat Svejk trimis de
( 2 feb 2011, 18:22:38
Ma ! Da unde l-au pozat...?! In cada sau direct in sicriu...!
7.   ... trimis de
( 2 feb 2011, 18:54:15
in decembrie 1989 s-a vazut cate parale fac militarii.
Ca sa fiu mai clar (sa ma inteleaga si militarii): pregatirea cadrelor s-a vazut cand soldatii s-au impuscat unii pe altii, sau cand au tras in civili. Atunci majoritatea ofiterilor nu stiau ce sa faca, sau ce ordine sa urmeze. Unii s-au ascuns, altii au fugit, iar cei care au ramas stateau ca... si ordonau FOC !!!
Urmarea o stim cu totii, atatea victime care au cazut din cauza incompetentii militarilor care acu' vor pensii nesimtite.
Nu mai vorbesc de arhivele din acea perioada care... s-au pierdut. Urmare acestui fapt nu se mai poate demonstra ca ofiterul X a fost in zonele "fierbinti".
8.   Na... trimis de
( 2 feb 2011, 21:23:41
Asta-i viaţa, Costele!
9.   Hmm trimis de
( 2 feb 2011, 23:02:52
Stiti care problema noastra a romanilor:daca nu am eu de ce sa aiba altul?!
Ce vina are omu ?
De unde stiti voi ce a facut el?
Eu am facut armata si imi aduc aminte de "cadre militare" care munceau frate!
9.1  RE: Hmm trimis de
( 2 feb 2011, 23:11:34
Ai şi rezultatul la problema românilor, poate?
9.2  RE: Hmm trimis de
( 2 feb 2011, 23:12:23
Adică rezolvarea...
10.   ... trimis de
( 2 feb 2011, 23:32:12
Costele, tata !!! Faceai rezidentiatul la chirurgie sau neurochirurgie si te-am oprit noi din studii ? Pai pentru 19 ( NOUASPREZECE ) ani de munca ( adica de frecat buha, facut misto si umilit pufanii ce vrei ? La falcile pe care ni le prezinti cu mandrie tu nu esti in stare sa alergi nici macar 200 de metri. Asa ca las-o balta !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei