Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Capcane

Strada Aurel Vlaicu, distrusă de lucrările ISPA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locuitorii străzii Aurel Vlaicu, din municipiul Suceava, se tem că le vor fi distruse casele din cauza vibraţiilor produse de maşinile de mare tonaj care trec pe acolo zi de zi, nimerind în gropile lăsate în urmă de lucrările ISPA şi adâncite de iarnă şi de traficul greu.

Strada este distrusă dintr-un capăt în altul, pe fâşia de teren pe care a fost montată conducta de apă rece betonul turnat fiind deja măcinat, în vreme ce gropi mari se cască în asfalt în zonele unde s-a lucrat, presiunea utilajelor şi spargerile de asfalt favorizând distrugerea străzii în mai multe zone.

Disperaţi de zgomotul produs de camioanele încărcate cu balast, care circulă la o balastieră din zonă, de trepidaţiile produse, care le-au crăpat pereţii caselor, oamenii au solicitat Primăriei Suceava montarea unei bariere.

Celor care circulă cu maşini de mare tonaj pe strada respectivă puţin le-a păsat, pentru că au intrat cu maşina direct în barieră, făcând-o ţăndări.

Alte “strategii” ale celor de pe stradă, de a-i încetini pe cei care circulă cu camioane pe acolo, au fost de montare a unor indicatoare şi semne de avertizare ilegale. Cum strada a rămas în continuare distrusă, cei care se aventurează pe acolo cu autoturisme au de plătit tot mai mult pe reparaţii, în vreme ce traficul greu din zonă le creează coşmaruri locuitorilor străzii.

 

Asfaltarea străzii, împiedicată de numărul mic de racorduri la utilităţi

La comandamentul de ieri dimineaţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a mustrat pe constructorii ISPA pentru calitatea proastă a lucrărilor de refacere a străzii Aurel Vlaicu, care necesită reparaţii urgente.

 “Pe lângă strada Alexandru cel Bun, pe care o vom asfalta aşa cum scrie la carte, de cum se va încălzi afară, avem în vedere strada Aurel Vlaicu, la care au început lucrările ISPA de mai bine de doi ani şi nu este finalizată nici astăzi. Strada asta poate fi un studiu de caz, exemplu de cum nu trebuie refăcute străzile”, a spus Lungu.

El a spus că, la includerea acestei străzi în programul de asfaltare din primăvară, o piedică serioasă o reprezintă numărul mic de racordări la reţeaua de apă potabilă şi canalizare.

“Nu putem asfalta strada până când majoritatea celor de pe stradă nu s-au racordat la utilităţi. Facem apel la ei, să se racordeze până la 31 martie, pentru a putea asfalta strada din primăvară. Din păcate, de multe ori am fost siliţi să ne întoarcem să spargem o stradă recent asfaltată, pentru că s-au trezit unii târziu că vor şi ei să beneficieze de apă potabilă şi canalizare”, a adăugat edilul sucevean.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că se lucrează la un plan de reparaţii stradale pentru 2011, corelat cu lucrările ISPA, care include deja strada Aurel Vlaicu, din cartierul Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada Aurel Vlaicu, distrusă de lucrările ISPA.
 Vizualizări articol: 1786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Strada Aurel Vlaicu, distrusă de lucrările ISPA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Partea faina-i ca nu au dat drumul nici la conduct trimis de
( 2 feb 2011, 11:29:56
Ei au spart strada ca sa bage conducta noua cu apa de la Bechisesti bla bla... au spus ca in aceeasi vara va fi gata... a mai trecut o vara de atunci si indata mai vine una si nik apa de la Berchisesti
2.   MOE pdl ! trimis de
( 2 feb 2011, 12:56:55
ce-l mai intereseaza pe asa zisul primar, cum `arata` strazile din oras...cate articole s-au scris despre aceastra strada, dar ea tot nu s-a reparat! DEZINTERES, MINCIUNA, si HOTIE! acesta e primarul nostru din prelipca!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei