Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cazuri noi

Alte două cazuri de gripă au fost confirmate în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alte două cazuri de gripă au fost confirmate în judeţ, bilanţul total al îmbolnăvirilor fiind până acum de trei, a informat ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, care a precizat că, de această dată, nu este vorba de gripa nouă cu virusul AH1N1, ci de cea obişnuită, cu virus de tip B.

Boala a fost depistată la un tânăr în vârstă de 20 ani, dintr-o localitate de lângă Fălticeni, şi la o tânără în vârstă de 24 ani, din Gura Humorului, care se află acum internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu forme medii de gripă.

 

Toate îmbolnăvirile au apărut la persoane nevaccinate

Cele două cazuri noi de îmbolnăviri au fost confirmate prin analize de laborator, în această săptămână. Nici unul dintre cei doi pacienţi nu era vaccinat împotriva gripei, a adăugat responsabilul de relaţiile cu presa al DSP, care a subliniat că serul antigripal conţine atât tulpini pentru gripa obişnuită, cât şi pentru cea nouă cu virusul AN1H1, astfel încât cei care acceptă injecţia sunt feriţi de ambele forme.

Până acum, 42.400 de persoane din judeţ cu risc crescut de îmbolnăvire, printre care bolnavi cronici, vârstnici peste 60 de ani, gravide şi cadre medico-sanitare au fost de acord să primească serul împotriva gripei. Populaţia se mai poate imuniza până la finele lunii mai, dată până la care şi eficienţa vaccinului este dovedită.

Până în prezent, medicii suceveni au recoltat probe de la 19 persoane care prezentau simptome specifice gripei, însă analizele de laborator au confirmat existenţa virusului gripal doar în trei cazuri.

 

DSP: „În judeţ nu evoluează nici un focar de gripă”

Primul pacient cu gripă din acest sezon a fost înregistrat săptămâna trecută, la un bărbat de 40 ani, din municipiul Suceava, care a fost tratat la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, fiind vorba de o formă uşoară de boală. El era infectat cu virusul AH1N1, considerat un virus mai agresiv şi care se extinde cu repeziciune.

Gripa de tip B, care a fost semnalată în ultimele două cazuri, determină forme mai uşoare, se constituie rar în focare sau epidemii, iar atunci când acestea apar, evoluează pe arii restrânse. Adrian Popescu a subliniat ieri că, deocamdată, în judeţ nu se poate vorbi de apariţia unor focare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte două cazuri de gripă au fost confirmate în judeţ.
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte două cazuri de gripă au fost confirmate în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei