Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Energie şi dizenterie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După atâta tenis, se îngrămădeşte fotbalul pe capul nostru. Doar am păşit în februarie, luna în care fotbalul ne va răsfăţa iarăşi. Până la cupele europene, atmosfera se încinge prin mai multe focare. Mă declar sedus de noua senzaţie din Serie A, nimeni alta decât... Udinese! Această echipă pre mulţi a popit la pronosticuri de-a lungul timpului, iar subiectiv vorbind, eu însumi am fost o victimă a rezultatelor sale pidosnice, încă de pe vremea când pronosportul era rege. În luna ianuarie a acestui an, friulianii au trecut cele mai titrate echipe ale Cizmei prin toate chinurile iadului. La Milano, Udinese a reuşit un 4-4 epic cu liderul AC Milan. A fost nevoie de toată forţa ofensivă a milanezilor pentru a nu părăsi terenul învinşi. Finalul i-a găsit pe Ibrahimovic-Robinho-Pato-Cassano, simultan pe teren! Mulţi antrenori şi-au luat leapşă aruncând toţi atacanţii în luptă, în frunte cu Hagi sau chiar Mourinho, acesta din urmă nu mai departe de etapa trecută. Graţie calităţii sale în ofensivă, Milanul a reuşit să smulgă un punct, unul preţios, după cum avea să se dovedească ulterior. Asta fiindcă Udinese s-a constituit în punct de referinţă, administrând înfrângeri dezarmante lui Inter (3-1, acasă) şi Juve (2-1, în deplasare). Totuşi, aceste echipe cu pretenţii nu-i pot purta pică, până la urmă energia asta afişată ostentativ de Udinese n-a influenţat cu nimic lupta la vârf, doar a învins-o şi pe Napoli, 3-1 la sfârşitul lui noiembrie. Acum, trupa din Udine este în căutarea timpului pierdut (a început sezonul în curs cu 4 înfrângeri consecutive!), ajungând în buza locurilor de Liga Campionilor. De va fi sau nu cu happy end, cert e că puţine echipe din Europa se pot lăuda cu un cuplu de atac aşa exploziv ca Di Natale – Sanchez (diferenţă de peste 10 ani între ei!).

Un alt eveniment care a făcut valuri a fost înfrângerea Realului la Pamplona, eşec asociat cu pierderea titlului în Primera. Ca să citez un coleg de breaslă, rezultatul a provocat o „dizenterie de jocuri de cuvinte”, toate pornind de la numele lui Mourinho. La Liga e Mou-erta, Mouribundos etc... Gândind câteva mutări înainte, ca la şah, cine credeţi că va fi urmaşul lui Mourinho în fotbal? Evident, Mou-two!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Energie şi dizenterie.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energie şi dizenterie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei