Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: 560 funcţii de conducere reduse prin reorganizarea spitalelor, economisim 20 mil.lei

Măsurile de comasare şi reprofilare a celor 182 de spitale vor duce la desfiinţarea a 560 de funcţii administrative de conducere, printre care şi cea de director de îngrijiri medicale, ceea ce va duce la economii de peste 20 de milioane de lei, a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Banii economisiţi vor fi folosiţi pentru susţinerea unor programe mici cu ar fi cele privind infarctul miocardic, a mai spus ministrul.

El a explicat că din cele 560 de poziţii de conducere desfiinţate, 330 provin din comasarea spitalelor, iar 230 de la unităţile reprofilate. De asemenea, din circuitul medical vor fi reduse 4.808 paturi, a adăugat ministrul.

Toate aceste noi structuri trebuie să fie realizate până la 1 aprilie, când potrivit noului contract cadru, CNAS va plăti spitalele în funcţiile de structurile reorganizate.

"În prezent, în sistemul sanitar sunt 223.600 de angajaţi , iar 25.900 fac parte din sectorul administrativ. CNAS alocă spitalelor 71 de miliarde lei. Cele 71 de spitale reprofilate consumă 200 de milioane de lei", a mai spus ministrul Sănătăţii.

El a precizat că reorganizările unităţilor sanitare nu sunt făcute din cauza constrângerilor financiare, deşi economiile "nu sunt de neglijat", ci pentru pacienţi.

"Comasând două spitale care funcţionează la distanţe mici, va fi evitat riscul ca un bolnav să mai fie mutat de la o unitate sanitară la alta. De asemenea, unităţile sanitare trebuie să aibă minimum două linii de gardă, una medicală şi una chirurgicală. Erau 14 spitale fără linii de gardă, din cele 71 propuse spre reprofilare, iar 49 aveau o singură linie de gardă", a adăugat Cseke Attila.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: 560 funcţii de conducere reduse prin reorganizarea spitalelor, economisim 20 mil.lei.
 Vizualizări articol: 8252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: 560 funcţii de conducere reduse prin reorganizarea spitalelor, economisim 20 mil.lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei