Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizii controversate

Condamnat la opt ani de închisoare de Judecătorie, scos nevinovat şi achitat de Tribunal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Arestat preventiv timp de nouă luni de zile şi condamnat de Judecătoria Suceava la cinci ani de închisoare pentru viol şi alţi trei pentru violare de domiciliu, un bărbat din comuna Fântânele, Mirel Fasolă, în vârstă de 34 de ani, acuzat că şi-a siluit propria mătuşă, o bătrână în vârstă de 76 de ani, din aceeaşi localitate, a fost scos nevinovat şi achitat în urmă cu două zile de Tribunalul Suceava.

Deşi anchetatorii au prezentat la dosar mai multe mijloace de probă împotriva inculpatului, care, coroborate, dovedesc, în opinia anchetatorilor, vinovăţia fără echivoc a acestuia, ceea ce l-a scos pe Fasolă din spatele gratiilor este ADN-ul unei probe de spermă, prelevată în timpul cercetării la faţa locului de pe patul în care s-ar fi petrecut violul.

ADN-ul din proba respectivă, aveau să constate specialiştii Institutului Criminalistic de la Bucureşti, era diferit de amprenta genetică a lui Mirel Fasolă. Practic, sperma era a altui bărbat.

 

Procurorii au făcut recurs

Poliţiştii care au investigat acest caz au găsit în ziua imediat următoare violului, pe patul victimei, mai multe urme de spermă, bănuind că sunt ale suspectului lor.

Analiza ADN-ul i-a contrazis, însă aveau să afle acest lucru tocmai când dosarul era deja pe rolul instanţelor de judecată.

În luna decembrie a anului trecut, după ce a fost finalizată analiza probei ADN, judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis să înlocuiască măsura arestării preventive cu cea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, punându-i inculpatului mai multe condiţii, printre care aceea de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect cu partea vătămată. Cu câteva luni înainte, Mirel Fasolă fusese condamnat deja de Judecătoria Suceava, fiind găsit vinovat de viol, cât şi de violare de domiciliu.

Dosarul a ajuns la instanţa superioară, Tribunalul Suceava, iar acum două zile judecătorii au decis, în baza rezultatelor probei ADN, achitarea lui Mirel Fasolă.

Decizia nu este definitivă, iar procurorii au făcut deja recurs, dosarul urmând să fie trimis la Curtea de Apel Suceava.

 

„L-a recunoscut pe agresor ca fiind propriul ei nepot şi i-a spus pe nume”

Mirel Fasolă a fost trimis în judecată pe 19 aprilie 2010.

Din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Fasolă a fost trimis în boxa acuzaţilor pentru că, susţin procurorii, în seara de 8 martie 2010, în jurul orei 21:00, a intrat în casa mătuşei sale, Elena B., în vârstă de 76 de ani, din satul Băneşti, a bătut-o şi a violat-o. Victima a suferit leziuni pentru care a avut nevoie de opt-nouă zile de îngrijiri medicale.

Potrivit rechizitoriului, chiar bătrâna de 76 de ani a fost cea care l-a indicat pe violator ca fiind  nepotul ei, Mirel Fasolă, fiul surorii ei.

În timp ce o siluia pe bătrână, susţin procurorii anchetatori, Elena B. i-a tras violatorului de pe cap fesul cu care îşi acoperise faţa. „L-a recunoscut pe agresor ca fiind propriul ei nepot şi i-a spus pe nume”, se arată în actul de sesizare a instanţei.

 

Dat de gol de un desen făcut la audieri, la poliţie

Mirel Fasolă a negat iniţial că ar avea vreo legătură cu fapta. A fost dus la detectorul de minciuni şi, după ce a ieşit nesincer, a revenit şi a recunoscut că şi-a violat mătuşa.

Ba mai mult, la audieri, Fasolă, explică anchetatorii, a dat o declaraţie foarte detaliată cu privire la modul în care a pătruns în casa victimei (prin pod, după ce a luat o scară şi a smuls mai multe scânduri), prezentând detalii pe care nici poliţiştii care se ocupau de caz nu le ştiau în acel moment.

În plus, Mirel Fasolă le-a făcut poliţiştilor şi o schiţă, pentru a le explica cum a intrat în casa mătuşei sale, arătându-le, cu pixul pe hârtie, cum a venit prin cimitirul situat în apropierea imobilului victimei, a luat o scară care era rezemată de un pom, a sprijinit-o de casă, a smuls câteva rânduri din lemn, apoi a rupt o folie de carton asfaltat, aflată de dedesubt, a intrat în pod, a coborât în hol, printr-un oblon deschis şi pe o scară, folosită pentru accesul în pod, după care şi-a tras fesul pe faţă şi a intrat în odaia în care dormea mătuşa sa.

 

Arestat în martie, eliberat în decembrie

Câteva zile mai târziu, când a ajuns în faţa procurorului de caz, Mirel Fasolă şi-a schimbat declaraţia, susţinând că a fost „stresat” în momentul când a recunoscut fapta şi precizând că nu s-a atins de mătuşa sa şi că nu a fost în casa acesteia în seara de 8 martie 2010, atunci când s-ar fi petrecut violul.

Suspectul a susţinut că în seara cu pricina a venit acasă în jurul orei 19:00-20:00 şi nu a mai ieşit nicăieri până a doua zi dimineaţa.

Deşi spune că nu s-a apropiat de casa victimei, anchetatorii au găsit doi martori care susţin că l-au văzut pe inculpat în acea seară, în jurul orei 20:00, la un magazin din apropierea imobilului în care locuieşte mătuşa violată.

Mirel Fasolă a fost arestat preventiv pe data de 12 martie 2010 şi eliberat la începutul lunii decembrie a anului trecut.

 

Amprenta unui alt suspect, găsită în casa victimei

La câteva ore după reclamarea violului, poliţiştii care au făcut cercetarea la faţa locului au găsit în casa victimei, pe uşa de la intrare, pe interior, o amprentă, care aparţine unui alt tânăr din Fântânele, Liviu Mistodie, de 24 de ani. Acesta le-a spus poliţiştilor că a fost, într-adevăr, cu câteva zile înainte, în casa septuagenarei, pentru a-i repara televizorul, aceasta fiind şi singura ocazie cu care a intrat în locuinţa victimei. Declaraţia tânărului a fost confirmată chiar de către Elena B., astfel încât anchetatorii l-au scos de pe lista de suspecţi.

Ulterior, însă, Liviu Mistodie a fost arestat preventiv, fiind acuzat că în noaptea de 15/16 octombrie 2010 a intrat în casa unei bătrâne în vârstă de 82 de ani, din Vereşti, pe care ar fi violat-o şi apoi a ucis-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat la opt ani de închisoare de Judecătorie, scos nevinovat şi achitat de Tribunal.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Condamnat la opt ani de închisoare de Judecătorie, scos nevinovat şi achitat de Tribunal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fără cuvinte trimis de
( 2 feb 2011, 11:50:39
Numai când te uiţi la femeia ce are o asemenea vârstă, oare cum poţi tu un tânar de 35 de ani să violezi o asemenea fiinţă, care poate fi mama sau chiar bunica ta....Cum adică întâi recunoaşte apoi spuse că s-a înşelat... asta denotă faptul că nu este un om sanătos mintal, dacă nu ai săvârşit o asemenea faptă , cum să recunoşti un asemenea lucru oribil ... În loc să mergi tu nepotule sau tu cel priceput la toate în casa femeii să o violeză mai bine îi aducea-ţi un braţ de lemne sau o găleată de apă şi nu spurcaţi o femeie bătrână ...
2.   Greu de inteles si de acceptat ! trimis de
( 2 feb 2011, 16:52:34
Daca lucrurile stau asa cum sa publicat in articol atunci va spun sincer ca ma depasesc ca gandire logica . As avea multte de spus insa ma limitez doar a spune ca lumea sa stricat rau de tot ma refer aici la cei care comit fapte reprobabile cat si la cei care ar trebui sa pedepseasca aceste fapte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei