Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

200 de milioane de euro pentru împădurirea terenurilor agricole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 1 – 28 februarie se va desfăşura prima sesiune din acest an dintre cele patru programate pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 221 „prima împădurire a terenurilor agricole”, informează Laurian Popovici, responsabil din partea Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Fiecărei sesiuni de depunere a proiectelor de primă împădurire a terenurilor agricole îi vor fi alocate câte 50 de milioane de euro, beneficiarii Măsurii 221 urmând să aibă la dispoziţie în acest an, în total, 200 de milioane de euro.

Proiectele vor putea fi depuse la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, zilnic, între orele 9,00 şi 14:00, ultima zi pentru depunere fiind 28 februarie 2011, ora 12:00.

“Implementarea acestei măsuri are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire. Măsura este destinată prevenirii pagubelor produse de factorii naturali dăunători, reducerii eroziunii solurilor, îmbunătăţirii capacităţii de retenţie a apei, creşterii calităţii aerului, producerii de biomasă, inclusiv masă lemnoasă de calitate, prin menţinerea sau creşterea biodiversităţii.

Cu ajutorul acestei măsuri se pot împăduri toate terenurile agricole la nivelul întregii ţări, cu excepţia pajiştilor permanente neafectate de procese de degradare a solului. Astfel, se poate asigura şi împădurirea terenurilor agricole din jurul oraşelor, cu condiţia respectării cerinţelor specifice ale acestei măsuri de finanţare. Pot fi împădurite şi terenurile care conţin soluri nisipoase şi/sau mobile, terenurile din luncile râurilor şi lunca Dunării, dar şi terenurile afectate de eroziune sau deşertificare”, a declarat Popovici.

 

Suprafaţa agricolă propusă pentru împădurire trebuie să fie de minim 0,5 hectare

El a arătat că solicitanţii fondurilor nerambursabilepot fipersoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociaţiile de persoane fizice sau juridice, precum şi autorităţile publice locale deţinătoare de teren agricol. Suprafaţa agricolă propusă pentru împădurire trebuie să fie de minim 0,5 hectare.

“Prima condiţie pe care trebuie să o respecte solicitantul este să facă dovada deţinerii terenului agricol eligibil pentru împădurire. Acesta trebuie să fi fost declarat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în ultimii doi ani calendaristici şi să fi respectat în toată această perioadă şi pe toată suprafaţa parcelelor propuse pentru împădurire Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC). Dovada se va face prin emiterea de către APIA a unei <Note de constatare>”, a explicat responsabilul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Măsura 221 nu oferăsprijin financiar pentru înfiinţarea plantaţiilor forestiere de pomi de Crăciun şi pentru producerea de energie regenerabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de milioane de euro pentru împădurirea terenurilor agricole.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
200 de milioane de euro pentru împădurirea terenurilor agricole4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei