Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Umanitar

Sinistraţii de la Şerbăuţi şi Dorneşti, sprijiniţi de Crucea Roşie şi BCR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Suceava, cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR), ajută familiile de sinistraţi din Şerbăuţi şi Dorneşti.

Şapte familii din Şerbăuţi şi 44 din Dorneşti au primit ieri aragazuri, butelii, seturi de vase, pături, obiecte sanitare. Urmează ca în zilele următoare, alte 22 de familii sinistrate din judeţul Suceava, care au casele în reconstrucţie, să primească kituri de bucătărie. Pe lângă bunurile achiziţionate din donaţia primită de la BCR, aragazuri, butelii pentru aragaz şi seturi de vase de bucătărie,Crucea Roşie Suceava ajută persoanele sinistrate cu pachete conţinând materiale igienico-sanitare (detergenţi, săpun, pastă de dinţi, etc.).

Achiziţia celor 73 de aragazuri, 73 de butelii pentru aragaz şi 73 de seturi de vase de bucătăriea fost făcută de Crucea Roşie – Filiala Suceava, cu banii proveniţi din donaţia făcută de Banca Comercială Română, care s-a alăturat apelului Crucii Roşii de ajutorare a victimelor inundaţiilor. BCR a făcut o donaţie de 16.000 de euro.

 

„După inundaţii, nu am mai rămas cu nimic”

Pe baza anchetelor sociale realizate de filiala de Cruce Roşie Suceava, au fost întocmite proiecte de susţinere pe termen mediu pentru persoanele afectate de inundaţii.

Una dintre persoanele afectate de inundaţiile din această vară şi care s-a bucurat ieri de donaţia făcută de Crucea Roşie şi BCR este Viorica Prelipcean, din Şerbăuţi.

„Am trecut prin momente foarte grele, când apele ne-au luat casa. Nu am mai rămas cu nimic. Le mulţumim foarte mult celor de la Crucea Roşie şi BCR pentru aragaz şi pentru celelalte obiecte atât de necesare. Eu am şapte copii, patru dintre ei fiind cu noi, acasă. Un băiat este în clasa a X-a, la liceu, în Suceava, şi cu mari eforturi îl ţinem în şcoală, având, lunar, doar şase milioane de lei vechi, pensia soţului. Băiatul învaţă bine şi ar fi păcat să nu îl port la şcoală. Cum am avut materiale, tot am făcut câte ceva la noua casă, însă ne mai trebuie parchet, maşină de spălat, frigider. Totul are un început. Aragazul ne va fi de mare folos”, ne-a povestit femeia.

 

Casă construită de BCR, pentru o familie sinistrată din Milişăuţi

Din partea BCR, la Şerbăuţi şi Dorneşti a fost prezent Eduard Arion,director executiv BCR, Sucursala Fălticeni, care a spus că „angajaţii BCR sunt implicaţi în mai multe proiecte umanitare”.

„Pe lângă sponsorizarea făcută către Crucea Roşie, în valoare de 16.207 euro, BCR mai construieşte, la Milişăuţi, o casă, în valoare de 30.000 de euro, pentru o familie sinistrată, care are trei copii.De asemenea, voluntari din cadrul BCR vor lucra, câte două zile, pe şantierele din Dorohoi, unde se reconstruiesc case pentru sinistraţi”, a explicat Eduard Arion.

Pe lista voluntarilor s-au înscris, deja, 30 de funcţionari bancari de la filialele BCR din judeţul Suceava.

 

Voluntariat

La acţiunea de ieri, pe lângă directorul Filialei de Cruce Roşie Suceava, Corneliu Dediu, au fost prezenţi, şi au împărţit efectiv donaţiile către sinistraţi, Eduard Arion,director executiv BCR, Sucursala Fălticeni – Suceava, preotul Constantin Ciupu, paroh al Bisericii „Sf. Simeon” din Suceava, precum şi mulţi alţi voluntari ai Filialei Crucea Roşie Suceava.

„Mulţumim partenerilor noştri - BCR pentru susţinerea apelului Crucii Roşii Române şi pentru solidaritatea manifestată faţă de victimele acestor inundaţii. 73 de aragazuri, 73 de butelii pentru aragaz şi 73 de seturi de vase de bucătărie, pături, obiecte sanitare, detergenţi, săpunuri, pastă de dinţi etc. vor fi distribuite către familiile rămase fără locuinţe din judeţul Suceava”, a declarat Corneliu Dediu, director Filiala de Cruce Roşie Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinistraţii de la Şerbăuţi şi Dorneşti, sprijiniţi de Crucea Roşie şi BCR.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sinistraţii de la Şerbăuţi şi Dorneşti, sprijiniţi de Crucea Roşie şi BCR5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei