Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incluziune socială

Centru de zi pentru persoanele cu handicap la Mitocul Dragomirnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia Ana şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava au dat ieri startul unui proiect care are ca scop înfiinţarea, la Mitocul Dragomirnei, a unui centru de zi pentru persoanele cu handicap. Centrul de zi „Aripi spre viitor” are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii şi dezvoltarea reţelei serviciilor comunitare prin asigurarea de sprijin familial pentru persoanele adulte cu handicap.

Beneficiarii acestui proiect vor fi zece persoane cu handicap cu vârste peste 18 ani din comunitate şi din Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna-Mitoc. Beneficiarii indirecţi sunt familiile persoanelor cu dizabilităţi.

Imobilul în care va funcţiona centrul de zi va fi achiziţionat în cel mai scurt timp şi va avea un cabinet de consiliere, o cameră de recuperare şi relaxare şi o cameră în care tinerii vor desfăşura activităţi ce vizează dezvoltarea de abilităţi.

Activităţile de implementare a proiectului se vor derula pe o perioadă de patru luni şi vor avea un cost total de 382.486 de lei.

„Toate aceste obiective, odată atinse, vor contribui la stimularea procesului de incluziune socială a grupului, prin efortul comun al autorităţilor publice locale şi al organizaţiilor non – guvernamentale”, a declarat Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei Ana.

„Aripi spre viitor” este al doilea proiect pe care Fundaţia Ana îl derulează în parteneriat cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava. „La sfârşitul anului 2009 am depus primul proiect cu Fundaţia Ana, de înfiinţare a unor ateliere protejate, la Costâna, proiect care a fost un succes. Sperăm ca şi al doilea proiect pe care-l facem împreună să se bucure de acelaşi succes”, a declarat Marius Boghean, şeful Complexului de Recuperare şi reabilitare Neuropsihiatrică din Costâna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de zi pentru persoanele cu handicap la Mitocul Dragomirnei.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centru de zi pentru persoanele cu handicap la Mitocul Dragomirnei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei