Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marica: Ministrul nu vrea să semneze, am trimis după apă şi sandwich-uri

Miercuri, 13 Octombrie 2010 (19:58:03)

Liderul "Sed Lex" Vasile Marica i-a anunţat pe angajaţii Ministerului de Finanţe adunaţi pe holurile instituţiei care protestau faţă de neacordarea stimulentelor că în discuţiile cu ministrul Ialomiţianu a intervenit "un blocaj", astfel că a trimis după apă şi mâncare pentru cei care nu vor pleca.

"Ministrul nu vrea să semneze. Spune că nu are puteri, că... A intervenit un blocaj în discuţii. Eu vă rog să nu plecaţi şi vă anunţ că am trimis deja după apă şi sandwich-uri", i-a anunţat Marica pe protestatarii care îl aştepau să iasă de la o nouă rundă de discuţii cu ministrul de resort.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, manifestând chiar în holoul de la etajul întâi al instituţiei, unde se află cabinetul ministrului Finanţelor.

Angajaţii MFP şi ANAF protestează pentru că nu au mai primit sporurile de două luni.

Întâlnirea dintre angajaţi şi oficialii ministerului s-a terminat în scurt timp, fără ca părţile să ajungă la o înţelegere, astfel că salariaţii continuă protestul.

Manifestaţia s-a extins apoi şi în ţară, mai multe administraţii financiare anunţând încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor. La ora transmiterii acestei ştiri, singurii angajaţi care mai protestau erau cei aflaţi pe holurile Ministerului de Finanţe din Capitală.

Angajaţii direcţiilor de finanţe din ţară, care s-au raliat miercuri protestului, au încheiat acţiunile odată cu terminarea programului de lucru, majoritatea anunţând că vor relua joi protestele.

Liderul "Sed Lex" Vasile Marica a sosit la Ministerul de Finanţe miercuri seară, cu intenţia de a discuta cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu în numele funcţionarilor pe care-i reprezintă, dar şi pentru a-i organiza pe protestatarii care şi-au manifestat intenţia de a rămâne peste noapte în sediul instituţiei.

Marica a sosit la minister puţin înainte de ora 19.00 şi i-a îndemnat pe protestatari să se organizeze, promiţându-le sprijin logistic în cazul în care doresc să rămână peste noapte în clădire, în faţa biroului ministrului de finanţe Gheorghe Ialomiţianu.

Liderul sindical al funcţionarilor publici a intrat apoi, pentru câteva minute, în biroul ministrului, pentru o primă rundă de discuţii cu acesta pe tema acordării stimulentelor a căror întârziere a cauzat protestul spontan al angajaţilor instituţiei.

"Înăuntru, ministrul spune că nu vrea să acorde aceste stimulente, chiar dacă stă în pixul lui. (...) Noi vă sprijinim. Ministrul nu vrea să semneze, mi-a spus că se dau stimulente clientelar", a anunţat Marica după prima întrevedere cu Ialomiţianu, care a durat mai puţin de cinci minute.

Marica a ţinut apoi să amintească şi faptul că banii de stimulente "s-au format conform legii şi sunt din venituri suplimentare atrase la buget: din contrabandă, din evaziune", precizând din nou că sumele există dar că ministrul, la îndemnul premierului şi al preşedintelui, nu vrea să cedeze, de teamă că un pas înapoi ar genera proteste şi în rândul altor categorii afectate de măsurile de austeritate luate de Cabinet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marica: Ministrul nu vrea să semneze, am trimis după apă şi sandwich-uri.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marica: Ministrul nu vrea să semneze, am trimis după apă şi sandwich-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei