Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aşteptare

Lucrările ISPA de canalizare pe strada Alexandru cel Bun, blocate încă două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii străzii Alexandru cel Bun din municipiul Suceava riscă să fie nevoiţi să sărbătorească Crăciunul şi Anul Nou având în faţa blocurilor şanţuri imense şi mormane de pământ de la lucrările ISPA.

Din cauza avariilor prea dese care se produceau la sistemul de alimentare cu apă potabilă a locuitorilor acestei străzi, municipalitatea suceveană a luat decizia de a stopa temporar lucrările ISPA executate de firma Pfeiffer, de montare a unei noi conducte de canalizare. Iniţial, se estima că perioada de timp în care lucrările pe canalizare vor trebui să fie blocate era de zece zile, timp în care firma TMUCB, care execută lucrările ISPA pe partea de apă, trebuia să pună în funcţiune noua conductă de apă rece montată pe această stradă.

Numai că şi de această dată socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, cei de la TMUCB venind în două rânduri cu o prelungire a termenului de finalizare a lucrării. Astfel, până ieri, se ştia că punerea în funcţiune a noii conducte de apă, care nu ar mai ceda la orice lucrare făcută de Pfeiffer, era de 15 octombrie.

Numai că în comandamentul ISPA de ieri TMUCB a înaintat un nou termen de finalizare a lucrării, 23 octombrie, adică tocmai la finalul săptămânii viitoare.

Principalele probleme invocate de constructori sunt cele de efectuare a racordurilor blocurilor la noua conductă, acestea decurgând mai greu decât se aşteptau, în principal din cauza absenţei subsolului tehnic al blocurilor.

“Conform noilor norme, fiecare scară de bloc trebuie să aibă apometru propriu, dar nu avem unde monta acum aceste apometre. În multe cazuri avem nevoie de acordul proprietarilor pentru a le intra în casă şi a face racordurile la instalaţiile interioare de apă”, a explicat directorul ACET, Ştefan Groza, o parte din problemele cu care se confruntă firma care lucrează pe ISPA.

 

Încă două luni necesare pentru înlocuirea conductei de canalizare

Întârzierile la punerea în funcţiune a noii conducte de apă influenţează în mod direct lucrările de modernizare a conductei de canalizare de pe aceeaşi stradă, care ar putea să nici nu mai fie finalizate anul acesta.

Conform unei estimări făcute de reprezentantul firmei Pfeiffer, Valentin Piu, pentru înlocuirea vechii conducte de canalizare cu una nouă sunt necesare minim două luni de zile, timp în care trei echipe ar lucra în paralel.

Venirea iernii ar putea îngreuna şi mai tare lucrările de pe această stradă, încât calvarul locuitorilor de acolo, sătui deja de şanţurile, glodul şi restricţiile de circulaţie inerente, ar putea să se prelungească şi anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ISPA de canalizare pe strada Alexandru cel Bun, blocate încă două săptămâni.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările ISPA de canalizare pe strada Alexandru cel Bun, blocate încă două săptămâni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania trimis de
(13 oct 2010, 23:07:37
...the land of NO choice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei