Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Carne de tun

Sucevence transformate în sclave sexuale de o reţea internaţională de prostituţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

130 de femei din patru judeţe ale Moldove, duse în străinătate şi obligate să se prostitueze. O reţea care s-a format încă din anul 2000 şi care a început să recruteze carne de tun din Moldova începând cu anul 2006.  Membri ai reţelei cercetaţi pentru vătămare corporală şi tentativă de omor, fapte comise asupra femeilor devenite sclave. Cam acestea ar fi coordonatele în ceea ce priveşte o reţea de trafic de persoane şi prostituţie de o complexitate ce pare fără precedent în România.

 

Primele informaţii despre reţea au apărut încă din anul 2000. Atunci, se precizează într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, un anume Michael Thorsten, din Sibiu, cetăţean român stabilit în Germania în anul 1990, a revenit în ţară cu gândul de a exploata sexual tinere românce, asta după ce s-a convins în perioada petrecută peste hotare că o astfel de activitate poate aduce foarte mulţi bani. În complicitate cu câţiva români şi nemţi, individul a racolat şi dus în Spania românce, unde le-a obligat să se prostitueze. Pentru a le câştiga încrederea, se arată în comunicatul DIICOT, membrii grupării le-au angajat mai întâi într-un club din Sibiu, unde acestea făceau striptease, păcălindu-le că pentru asta este nevoie de ele şi în Spania. Ulterior, din anul 2003, în grupare au intrat şi indivizi din Botoşani.

 

Reţeaua acţiona de patru ani în Moldova, exploatând femei din Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui 

În anul 2005, o parte a membrilor reţelei, care acţionau în Spania şi Sibiu, au fost arestaţi ori pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă, astfel că, treptat, pionii importanţi au început să fie câţiva indivizi din Botoşani. S-a format o nouă grupare, din care în timp anchetatorii au identificat 19 noi membri. Racolatori, transportatori, falsificatori de documente şi exploatatori, aceştia s-au perfecţionat continuu, fetele fiind trimise la prostituţie în diferite locaţii, în Italia, la Roma, în Olanda şi Spania.

În ultimii doi ani, urmare a sesizărilor venite inclusiv de la victimele scăpate din mâinile indivizilor, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au filat membrii reţelei, adunând probe împotriva lor. În dosar există nu mai puţin de 21 de comisii rogatorii internaţionale, în Italia, Spania, Germania şi Olanda, care, în baza datelor furnizate de autorităţile române, au desfăşurat activităţi informativ-operative complexe faţă de suspecţi.  

Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 130 de victime provenind din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui, până în prezent fiind audiate 30 dintre acestea. 

 

Descinderea de ieri dimineaţă

Ieri dimineaţă, pentru membrii reţelei s-a spart „buba”. Poliţişti de la BCCO Suceava, de la aceeaşi structură din Timişoara, de la structurile de poliţie din Suceava, Botoşani şi Timiş, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Suceava, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în Suceava, Botoşani şi Timişoara, fiind puse în executare 17 mandate de aducere. Simultan s-au desfăşurat două percheziţii domiciliare şi în Olanda, în puncte identificate drept spaţii folosite de membrii grupării.

Cea mai mare parte a indivizilor săltaţi sunt din Botoşani. De altfel, printre membrii importanţi ai reţelei, monitorizaţi în ultimii ani, se găseşte un singur sucevean.

 

Un poliţist şi un pilot de raliu, cercetaţi în dosar

Din informaţiile pe care am reuşit să le adunăm, capul grupării ce s-a închegat acum patru ani în zona Botoşani este Ioan Cristian Olăieru, pe numele căruia, de altfel, există un mandat de arestare în lipsă încă din 26 septembrie 2007, ulterior pe numele său fiind emis şi un mandat european de arestare.

Printre indivizii cercetaţi în dosar se numără şi agentul de poliţie Lucian Leahu, care lucra în cadrul Postului de Poliţie Ungureni, judeţul Botoşani, după ce în prealabil activase în cadrul Detaşamentului de Intervenţie Rapidă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, dar şi Andi Drob, botoşănean, cunoscut pilot de raliuri.

Numărul celor cercetaţi în dosar este însă mult mai mare, DIICOT Suceava dispunând începerea urmării penale faţă de 31 de suspecţi.

Ieri după-amiază, audierile indivizilor săltaţi şi aduşi la sediul DIICOT Suceava continuau. Pe numele lor urmau să fie emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru ca apoi, cel mai probabil astăzi, să fie duşi în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevence transformate în sclave sexuale de o reţea internaţională de prostituţie.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 13 voturi
Sucevence transformate în sclave sexuale de o reţea internaţională de prostituţie4.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moldovence trimis de
(13 oct 2010, 11:55:34
hai sa lasam toata vrajeala asta cu obligate sa se prostitueze,ca nu e chiar asa au mers de buna voie si acum sau umplut de bani si dau in gat.se frecau pe la noi in tara pe doi bani dar cand au dat de € sau smecherit.nu tin partea la pesti.dar sant si oameni prosti chiar le bat asta nu fac bine dar de obligat nu cred nimic.nu poti sa obligi o per.daca nu vrea.asta e clar dar curvele sant curve.
1.1  RE: Moldovence trimis de
(13 oct 2010, 13:38:49
asta asa e. curvele "sant" curve si agramati agramati. punct!
1.2  RE: Moldovence trimis de
(13 oct 2010, 14:15:14
tomtom, daca la curvele ai zis ca sunt curve, dc dincolo ai zis ,,agramati agramati", nu trebuia ,,agramatii agramati"?
1.3  RE: Moldovence trimis de
(14 oct 2010, 07:53:16
AGRAMÁT ~tă (~ți, ~te) 1) și substantival (despre persoane) Care face greșeli elementare de gramatică. 2) (despre ceva scris) Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. /
2.   Ptr coroamanicolai trimis de
(13 oct 2010, 13:04:30
vad ca tu esti batut in cap in fiecare zi.mare-i gradina Ta Doamne
3.   Ptr.stefana trimis de
(13 oct 2010, 14:16:36
cei stefana te simti si tu?imi pare rau.dar curvele sant curve cum am mai spus.si nu e nimeni vinovat ca ele vor sa mearga la frecat.bine fac de ce sa stea in ro sa o suga pe gratis.daca tot o face sa o faca pe €.doar nu ai fost si tu stefana si acum ai o gramada de parale si ma rog iti este mila de compatriotele tale.poate tu ai prins vremuri mai bune.si din cauza asta iti este mila acum e criza trebuia sa inteleaga si ele.nu sa mearga la garda.asta este pentru uni mai putin.ei oricum ies afara si le rumpe boturile.
4.   Bine le-a facut trimis de
(13 oct 2010, 14:26:06
Fara mila pentru CURVE! Faceau striptis la Sibiu... Numai la facut bani pe seama fraierilor le este gandul. Sa le omoare naibii pe jigodii. Ii duce in ispita pe altii.
5.   Meseria, bratara de aur trimis de
(13 oct 2010, 14:46:55
pai daca doamnele aveau onorabila meserie de animatoare, pai asta e, in fisa postului ma gandesc ca e specificata expunerea la anumite riscuri.. Asa e cand scoti bani cu c. uru
6.   Idiotilor trimis de
(13 oct 2010, 16:36:50
Mai idiotilor, o prostituata e o femeie in spatele careia se ascunde aproape intotdeauna o drama. Iar daca ajunge sa faca ceea ce face macar sa o faca de binevoie nu obligate. E prea mare idiotenia voastra si ura catre femei care o aveti. Curvele sunt curve??? mai prostule macar fa un efort sa-ti folosesti neuronul ..idiotule.
7.   Nu stiti ce vorbiti! trimis de
(13 oct 2010, 18:00:51
Se vede ca traiti in Evul Mediu. Dupa voi daca o femeie care face plaja iti spune nu de fapt vrea ceva de la tine pentru ca este sumar imbacata. Striptis este un lucru si prostitutie este alt lucru. Chiar si o prostituata daca spune NU asta ar trebui sa insemne.
Sunt multe drame ale unor oameni, care poate nu au mers pe drumul cel mai drept, pe care voi nu aveti oricum cum sa le intelegeti. De exemplu ieri a avut loc o operatiune in Londra in care au fost "recuperati" peste 100 de copii care erau folositi de o retea de tigani la furat, cersit si PROSTITUTIE (nu toti erau copii de tigani). Dupa voi ei isi doreau sa se prostitueze. Vai de mama voastra.
Mai aveti cateva sute de ani de evoluat.
8.   ,,,, trimis de
(13 oct 2010, 19:41:27
da asa de multta vreme or avut nevoie DIICOT sa le dea d urma????10 anii????:O
8.1  RE: ,,,, trimis de
(13 oct 2010, 22:56:46
Asa-i la noi, nu-ti face griji. Probabil abia acum si-au pierdut baietii protectia oferita de niste smecheri mai mari.
9.   Multi PROSTI si MANELISTI comenteza trimis de
(14 oct 2010, 00:59:26
Daca SORA sau MAMA ta ar ajunge sa fie racolata de astfel de indivizi care profita de naivitatea lor, tot asa ati spune ca "curvele sunt curve"?
Acum cativa ani circula un zvon ca un tip din botosani ar avea 2 strazi cu curve in spania, si facea petreceri cel putin odata pe saptamana inconjurat de cei mai in voga manelisti, banuiesc ca pt astfel de oameni voi aveti toata stima
Ce ati face daca fetile voastre (pt cei care au sau vor avea) vor ajunge pe mana astora? eu as crede ca ati dori sa ajungeti la ei inaintea politiei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei