Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Iullius Mall

Sute de tineri au vizitat ieri Târgul Ofertei Educaţionale a liceelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, în parteneriat cu IŞJ Suceava, a dat ieri startul celei de-a XI-a ediţii a „Târgului ofertelor educaţionale” destinat elevilor de clasa a VIII-a. Manifestarea face parte din activitatea desfăşurată de psihologii şcolari în cadrul orientării şcolare şi profesionale adresată în special elevilor de clasa a VIII-a, dar şi părinţilor şi se derulează, inclusiv astăzi, până la orele 16:00, la Iullius Mall.

La târg au fost invitate să participe toate unităţile de învăţământ liceal din judeţul Suceava, iar prezenţa din acest an, spun organizatorii, a fost una numeroasă.

„Am transmis invitaţii în toate liceele din judeţ şi, spre deosebire de alţi ani, la această ediţie au venit unităţi de învăţământ din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Iacobeni, precum şi unităţi de învăţământ particular”, a declarat directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.

Liceele şi-au prezentat oferta de şcolarizare, dotările de care dispun, precum şi performanţele obţinute de către elevi la concursuri şi olimpiade.  

Vineri, după deschiderea oficială şi momentele artistice oferite de liceele participante, psihologii şcolari din Cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava au realizat testări psihologice şi ateliere de dezvoltare personală pentru elevi, activităţi ce vor fi reluate şi astăzi.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a realizat un sondaj în rândul elevilor de clasa a VIII-a pentru a vedea care sunt opţiunile acestora şi care arată că elevii sunt tot mai atraşi de specializările exacte, preferând profilul real, urmat de cel tehnic, uman şi de servicii.

Dintre cei 5327 de elevi care şi-au exprimat opţiunile la sondaj, 1441 au optat pentru profilul real (matematică-informatică), 1124 pentru învăţământul tehnic, 1105 vor să studieze disciplinele umane (ştiinţe sociale, filologie), iar 719 preferă serviciile (în turism, alimentaţie, comerţ, contabilitate).

Pentru anul şcolar ce urmează, la învăţământul liceal, clasa a IX-a zi, s-au prevăzut 277 de clase cu un număr total de 8310 elevi, ţinând cont de numărul elevilor de clasa a VIII-a din acest an şcolar, şi anume 8332 de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de tineri au vizitat ieri Târgul Ofertei Educaţionale a liceelor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de tineri au vizitat ieri Târgul Ofertei Educaţionale a liceelor din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei