Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Exclusivitate

Imagini şocante cu jaful armat de la sala de jocuri din George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Jaful armat de la sala de jocuri „Royal” din cartierul George Enescu, din noaptea de 15/16 aprilie a.c., a fost înregistrat integral de o cameră video din interiorul unităţii, iar filmul a ajuns, ieri, la reporterii Monitorul de Suceava.

În înregistrarea ce durează în jur de 12 minute şi poate fi urmăriră integral pe site-ul ziarului (www.monitorulsv.ro), apare un individ îmbrăcat cu blugi şi un hanorac de culoare deschisă, cu faţa acoperită cu un batic negru, care intră în sala de jocuri şi se duce direct spre gestionara de serviciu, o tânără în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava.

O ia de gât şi-i pune pistolul la cap, ameninţând-o să-i dea banii. Pentru a fi şi mai convingător, încarcă arma, chiar la câţiva centimetri de capul tinerei.

O loveşte peste faţă şi îndreaptă pistolul, pentru o fracţiune de secundă, spre un alt client.

În sala de jocuri, situată chiar în staţia „Curcubeul”, se mai aflau în acele momente trei clienţi, între care şi un bodyguard la un mall din Suceava. Nici unul dintre ei nu intervine, sub ameninţarea pistolului.

Într-un gest inconştient, gestionara pune mâna pe armă şi încearcă să-l împingă pe tâlhar. Acesta îşi trage baticul care-i căzuse puţin de pe nas şi o loveşte din nou pe tânără. De data aceasta, mult mai violent. O loveşte o dată, de două ori... Culmea, tânăra gestionară nu pare să se grăbească să-i dea banii tâlharului şi se apără cu braţele în faţa unui pistol îndreptat spre ea, pistol despre care nu avea de unde să ştie dacă era încărcat sau nu.

 

Nu era pistol de jucărie

Deşi la un moment dat se vehicula că era vorba de un pistol de jucărie, după ce la faţa locului a fost găsită o bucată de plastic, desprinsă, se credea, din patul armei, surse judiciare ne-au mărturisit că, cel mai probabil, era un pistol cu bile, armă care, de la câţiva centimetri, ar putea fi letală.

Angajata de serviciu face un nou gest extrem şi-l prinde de mână pe tâlhar, moment în care acesta o loveşte puternic, cu patul pistolului, în cap.

Tânăra renunţă să se mai împotrivească şi se îndreaptă spre bar, lăsându-i de înţeles tâlharului că are de gând să-i dea banii.

Totuşi, nu se grăbeşte şi îi arată agresorului înarmat că ei îi curge sânge din cap, după care începe să caute după bani.

 

Jaf într-un minut şi 35 de secunde

Sătul să mai aştepte şi dându-şi seama că timpul trece în defavoarea lui, tâlharul îi ia din borseta pe care tânăra o ţinea la brâu un teanc gros de bancnote, iese din sala de jocuri şi dispare în noapte, printre blocurile din zonă.

Deşi, cel mai probabil, după gesturi, a ameninţat-o să nu iasă după el, tânăra gestionară face exact acest lucru şi, cu un curaj inconştient, iese în fugă după agresorul care tocmai o jefuise de aproximativ 1.850 de lei.

După ea, şi unul dintre cei trei clienţi, care, ulterior, a declarat că a văzut cum tâlharul fugea împreună cu un alt individ, care probabil a stat de „şase” în faţa sălii de jocuri.

În imagini apare apoi şi bodyguardul de care vorbeam la începutul materialului, un „munte de om” care, totuşi, în timpul jafului nu a reacţionat deloc, de teamă să nu fie împuşcat, aceeaşi reacţie, firească de altfel, având-o şi ceilalţi doi clienţi.

La câteva minute după, apare şi prima patrulă mixtă poliţie-jandarmerie.

Tot jaful a durat un minut şi 35 de secunde.

 

Încă un jaf la o sală de jocuri, rămas cu autori necunoscuţi

Surse judiciare ne-au mărturisit că există deja un cerc de suspecţi şi că prinderea tâlharului şi a posibilului complice al acestuia este doar o chestiune de timp.

Se pare că mai există o înregistrare, făcută cu câteva minute înaintea jafului, în care tâlharul intră în sala de jocuri, de data aceasta chipurile ca un client obişnuit, pentru a verifica zona.

Totuşi, faţa acestuia nu se distinge foarte bine din imaginile video.

Anchetatorii nu exclud ca tâlharul pe care-l caută să fie unul şi acelaşi individ cu cel care,  în dimineaţa zilei de 3 septembrie 2009, în jurul orei 8:30, a comis un jaf la o altă sală de jocuri, de data aceasta din cartierul Obcini al municipiului Suceava.

În acea dimineaţă, angajata firmei de jocuri de noroc SC „Roata Norocului” anunţa că un tânăr mascat, care avea tras pe cap un ciorap de damă semitransparent, a intrat în sală, s-a năpustit asupra ei, i-a pus un cuţit la gât şi i-a cerut să-i dea toţi banii.

Speriată de moarte, tânăra mărturisea că i-a dat tâlharului nu mai puţin de 4.300 de lei, toţi banii care se aflau în firmă la acea oră, încasările făcute peste noapte.

Înainte de a pleca, tâlharul i-a cerut tinerei să se întindă pe jos şi să nu se ridice de acolo.

După aproape un minut, însă, angajata a apăsat butonul de panică, la faţa locului sosind în câteva minute agenţii firmei de pază cu care societatea avea contract.

Şi în acel caz, din informaţiile noastre, întregul jaf a fost surprins de o cameră de supraveghere video, însă, cu toate acestea, fapta a rămas cu autori necunoscuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini şocante cu jaful armat de la sala de jocuri din George Enescu.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 11 voturi
Imagini şocante cu jaful armat de la sala de jocuri din George Enescu4.4511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania si romani! trimis de
(22 apr 2010, 12:59:46
Un sorec de copil care a vazut prea multe filme face pe cascadorul iar cetateni aia de mare caracter stau la aparate si se uita cu piticania isi face de cap,cata indolenta din partea acestor cetateni onesti ai tari noastre. Ne miram de ce se intampla atatea nenorociri insa nici unul din noi nu reactionam cand vedem asemenea fapte ca se intampla , vrem ca autoritatile sa ne apere si sa ne protejeze dar pina la ele noi stam si ne uitam cum uni semeni de-ai nostri sunt talahariti si jefuiti. Pun pariu ca stimabili domni la solicitarea politiei de a da o declaratie cu ce s-a intamplat au replicat "io nu am vazut nimik si nu vreau sa fiu purtat pe drumuri"....Jalnica tara suntem ,jalnici cetateni onesti suntem! Si iar ma repet toti stim ca avem drepturi insa mereu uitam de obligatii! "muntele de om" cred ca e "smardoi" doar cu cersetori de pe langa Mall si cu copii sub 9 ani! Un bodyguard cacanar asta e ala! Scz expresia dar asa simt acum sa-l caracterizez!
2.   CAT valoreaza Curajut tau ! trimis de
(22 apr 2010, 13:25:37
Sa ne gandim cam ce procent dintre noi ar fi dispusi sa is dea viata , sau sa raman paralizati tot restul vietii pt banii altora.
Ati spune ca s-a atentat si la viata angajatei... posibil ... dar nu cred ca am ajuns o tara cu asa o violenta incat sa ucidem pt cativa lei (da LEI ) .
Nu este vorba de curaj ci de instinctul de conservare foarte dezvoltat la romanii nostri ...
Nu e la mine ... nu ma intereseaza .
P.S : - parerea mea !
2.1  RE: CAT valoreaza Curajut tau ! trimis de
(22 apr 2010, 13:50:38
Nu se face pe Chuck Norris niciodata, intr-o astfel de situatie. Eu nu cred ca se merita sa fii ranit sau mort nici chiar pentru banii tai. Multi ipocriti gandesc acum ceva de genu: "Ba cum n-avem noi spirit civic si nu a sarit nimeni in ajutor, s-a batut saraca singura cu hotu" si alte prostii de genu. Si aia cam inconstienta..cum sa opui rezistenta?! Cand a scos arma, i-ai dat ce vrea. Ca nu stii ce are ala in cap, mai ales in tensiunea momentului.
2.2  RE: CAT valoreaza Curajut tau ! trimis de
(22 apr 2010, 16:26:19
prietene, in momentul in care atacatorul vine la mai putin de o lungime de brat de tine fluturand un pistol , in momentul in care, practic se roaga de tine sa ii dai banii, atat de mult timp (1 minut de rugaminti, este extrem de mult) si in momentul in care este mai mult decat evident ca nu foloseste pistolul ala decat pentru intimidare, trebuie sa fii extrem de prost sa crezi ca aia este o arma de foc. Se pare ca angajata a avut destula minte cat sa isi dea seama de asta.

Cat despre pistoalele cu bile care pot fi letale, cel care a spus asta este extrem de dobitoc. Pistoalele alea sunt la fel de letale precum marul din "Alba-ca-zapada".
Hai sanatate maxima si feriti-va de pistoalele cu apa, pot duce la impotenta.
2.3  RE: CAT valoreaza Curajut tau ! trimis de
(22 apr 2010, 23:32:32
Aha, deci tu spui ca atunci cand vine unu, scoate o arma si te ameninta ca-ti zboara creierii daca nu-i dai banii, trebuie sa te uiti in ochii lui si sa-i faci o analiza a gesturilor si vorbelor, a limbajului corpului. Daca ai realizat ca se preface, sari sa-i dai sau sa nu-i dai nimicbig grin Daca nu se preface, taci umil si decartezi. Noroc ca angajata asta a avut destula minte sa-si dea seama de asta, vorba ta. Probabil era absolventa de psihologie sau ceva..si yoga, pentru ca aparent a avut capacitatea de a analiza la rece fara sa fie luata de valul de evenimente, adrenalina etc... Imi place cum gandesti. E atat de genial!
3.   Jaleee trimis de
(22 apr 2010, 13:54:19
Degeaba s`a chinuit fata sa`l retii inauntru pt k nimeni nu se baga in ziua de azi.nu m`ar mira sa`l si cunoasca pt k tot un client trebuie sa fie care stia exact cand sa vina.dar ma intreb dupa cat timp au venit cei de la interventie..se vede k era morcovit dupa cum se misca pe picioare.sper sa`ti fie invatatura de minte sa nu`ti mai risti viata pt nijte bani amarati , stai linistita k pt patron nu`i asa o paguba mare.
4.   POLITIA trimis de
(22 apr 2010, 22:55:17
Dureaza 7 minute si ceva ca sa ajunga la fata locului un echipaj de politie si jandarmi ("mixta") la un apel de urgenta (iar in george enescu la 500 m este politia municipala plus doua patrule una auto si una pedestra ), dar in raportul lor de 112 sigur au trecut un minut jumatate sau doua; RUSINE lasati somnul domnilor ca luati si voi si jandarmi cate 2000 de lei salariu, si pt ce: sa dormiti pe Zamca sus sau pe la I4?
donule Roman verificati va rog raportul de 112, ca si rapoartele de la Itcani erau tot bune pana au facut aia razboi si sa sesizat primarul cael sicomisia de ordine publica stiau doar de bine si frumoase.
Patronul ar trebuii sa ceara multe explicatii cu privinta la timpul de reactie
5.   Ca in filmele cu prosti. trimis de
(23 apr 2010, 02:16:59
Saraca Anca tragea de timp sa cheme cineva din sala politia sau pe oricine altcineva care putea face ceva,doar de aceea ea si`a luat in cap loviturile cu pistolul, ca tragea de timp si a avut sange, dar toti erau ****zi la****si n`au fost inspirati sa sune la politie ca si astia de la jandarmerie puteau ajunge repede si il puteau prinde pe soarecu ala de copchil... In fine daca eu eram acolo sincer o spun ca nu stiu ce puteam face: ori aveam un moment de panica si faceam eu o chestie pe care puteam s`o regret, ori faceam ca celalti oameni din sala, jucam si dadeam rosie neagra in timp ce fata era jefuita.... Jaful a fost exact ca`n filmele cu prosti!
6.   Frica sau sange rece? trimis de
(23 apr 2010, 10:20:45
numai cine n-a trecut printr-o astfel de situatie poate spune ca ar fi facut si ar fi dres, ar fi analizat,ar fi ripostat.........eu cu sotia am fost jefuiti anul trcut cu pistolul la cap in p-ta garibaldi din Napoli, ziua,cu o groaza de trecatori in preajma,chiar in fata unei biserici.....pentru cei viteji.....chiar cunoasteti,ati simtit vreodata raceala pistolului la cap? credeti ca un drogat de napolitan sau cel de acum mai judeca rational? ca n-ar fi tras???
7.   Lasati analizele... trimis de
(23 apr 2010, 11:02:41
Lasati analizele deoparte... De ce n-au reactionat,de ce n-a venit politia mai repede,etc etc etc... Ideea o s-o prinda din mers si alti "curajosi" si o sa mai auzim si de alte jafuri armate,cat de curand.E incurajant(pt jefuitori) cand stiu ca nimeni nu face nimic iar politia e de mare ajutor,venind la locul faptei dupa ce "curajosul" e departe de locul faptei...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei