Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Fostul şef al Jandarmeriei Suceava, comisarul şef Liviu Roman, trimis în boxa acuzaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, actualmente angajat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, comisarul şef Liviu Dorin Roman, va da explicaţii din boxa acuzaţilor. Ofiţerul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, pentru infracţiunea de luare de mită.

 

Fapta pentru care va fi judecat comisarul şef Liviu Roman s-a petrecut în cursul anului 2008, iar totul a ieşit la iveală după ce şeful său direct, comisarul Liviu Sfichi, a aflat tărăşenia. Dosarul care avea să-i aducă necazuri fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a plecat de la o afacere încheiată în 2005 între firmele SC Eurodox SRL Gura Humorului şi SC Lentin Forest SRL Râşca. Prima dintre firme, prin administratorul Răzvan Pălănceanu, a plătit în avans 200.000 de lei pentru o anumită cantitate de material lemnos. SC Lentin Forest SRL, administrată de Mircea Valentin Moroşanu, nu a mai putut onora contractul şi a convenit cu Pălănceanu să-i returneze banii, garantând în acest sens cu trei file CEC care urmau să acopere suma de 180.000 de lei.

În iulie 2007, SC Lentin Forest SRL Râşca a intrat în interdicţie bancară, iar când Răzvan Pălănceanu a introdus spre decontare două file CEC, a avut surpriza să constate că acestea sunt refuzate la plată de bancă.

După mai multe întâlniri şi discuţii, administratorul SC Eurodox SRL Gura Humorului a reuşit să recupereze o mică parte din bani, iar pentru diferenţa de 145.000 de lei a depus plângere penală împotriva lui Mircea Valentin Moroşanu.

 

A luat bani pentru a cumpăra o mochetă în birou

Dosarul i-a fost repartizat comisarului şef Liviu Roman, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Pe parcursul anchetei, poliţistul i-a cerut lui Răzvan Pălănceanu suma de 500 de lei pentru a cumpăra o mochetă în biroul de serviciu, dând de înţeles că va interveni pe lângă procurori pentru a-l ajuta să-şi recupereze banii.

Cum dosarul de la Parchet a fost soluţionat altfel decât şi-ar fi dorit Pălănceanu, acesta din urmă i s-a plâns cumnatului său, comisarul Liviu Sfichi, şeful direct al lui Liviu Roman.

Fostul şef al Jandarmeriei Suceava a fost apostrofat de Liviu Sfichi cu ocazia unei şedinţe care a avut loc în toamna lui 2008.

„Comisarul Sfichi Liviu Sorin a făcut o observaţie  învinuitului Roman Liviu Dorin, atrăgându-i atenţia să nu mai ia bani <dintr-o parte şi din cealaltă>. Învinuitul, imediat după şedinţă, a mers în biroul comisarului Sfichi Liviu, unde şi-a cerut scuze că a pretins şi primit bani de la cumnatul său Pălănceanu Răzvan. La scurt timp după această discuţie, tot în cursul lunii octombrie 2008, învinuitul Roman Liviu Dorin i-a restituit suma de 500 de lei denunţătorului, conform declaraţiei acestuia”, se arată în rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

 

Roman a recunoscut parţial fapta

Mai mult, comisarul Liviu Sfichi şi-a anunţat superiorii despre incident, iar conducerea IPJ Suceava a decis să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe parcursul anchetei, comisarul şef Liviu Roman a recunoscut parţial acuzaţiile, dar a menţionat că banii au fost luaţi de la Răzvan Pălănceanu cu titlu de împrumut.

„Ofiţerul de poliţie judiciară nu mi-a spus că aceşti bani îi ia cu titlul de împrumut. Precizez că m-a deranjat gestul poliţistului de a-mi cere bani, întrucât am apreciat că este un gest deplasat care nu are legătură cu probitatea unui ofiţer de poliţie”, este părerea lui Răzvan Pălănceanu.

Procurorii DNA au fost şi ei de părere că nu se poate vorbi de un împrumut, motiv pentru care au decis trimiterea în judecată a comisarului şef Liviu Roman pentru infracţiunea de luare de mită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al Jandarmeriei Suceava, comisarul şef Liviu Roman, trimis în boxa acuzaţilor.
 Vizualizări articol: 3440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Fostul şef al Jandarmeriei Suceava, comisarul şef Liviu Roman, trimis în boxa acuzaţilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfichi sfatuitorul trimis de
(22 apr 2010, 11:30:49
daca marele spagar sfichi cel angajat direct de col. savu a ajuns sa-i spuna lui roman sa nu mai ia spaga e de rasul curcilor.pai daca roman da explicatii pt 500 lei atunci sfichi ce ar trebui sa faca pt vila din obcine?
2.   Eu vad o mare problema trimis de
(22 apr 2010, 13:19:08
Am mai spus! Infractiunea in cazul de fata nu este LUARE DE MITA ci TRAFIC DE INFLUENTA. Luare de mita era daca faptele pe care le-a savarsit pentru a favoriza pe cineva, intrau in competentele lui ca functionar. Dar atat timp cat el a dat de inteles sau a lasat sa creada ca are influenta asupra procurorului sa schimbe anumite lucruri in instrumentarea cazului si a luat si bani pt asta, se numeste TRAFIC DE INFLUENTA. Nu stiu cati pricepeti...daca ma insel, inseamna ca nu e complet articolul, dar daca nu e asa cum spun eu. Are rost sa va mai spun ca pentru cele 2 sanctiuni sunt prevazute pedepse diferentiate?
3.   Romania, Land of jokes... trimis de
(23 apr 2010, 00:24:06
Cea mai mare mafie este in politie....am ajuns sa'mi fie sila de aceasta tara...sad

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei