Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Batjocură

Gropi ilegale de gunoi pe terenurile ROMUPS şi pe malul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Terenul pe care ar fi trebuit să se construiască unul dintre cele mai noi cartiere ale Sucevei, pe ruinele fostului ROMUPS, a fost transformat într-o imensă groapă de gunoi, în care resturile de construcții, pământ, moloz și mizerii sunt depozitate fără pic de jenă aproape în buricul târgului.

Faptul că Suceava e un orașal constrastelor e demonstrat, încă o dată, de faptul că terenul situat vizavi de unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale, Shopping City Suceava, a fost transformat într-o groapă de gunoi, fără ca vreunul dintre cei vinovați să fie prins asupra faptului.

Conducerea municipalității sucevene consideră că o parte din vină o poartă și firma care a cumpărat terenurile respective, cu scopul declarat de a amenaja un cartier de locuințe, cu spații comerciale, fără ca ceva din intențiile lor să se mai concretizeze și fără să fie securizată în vreun fel zona respectivă.

„Riscăm să deschidem noi gropi de gunoi în Suceava. Una e pe terenul fostului ROMUPS, pe spațiul rămas liber după demolarea clădirilor. Am somat actualul proprietar al terenurilor, SC Office Developement SRL, ca în termen de trei zile să ia măsurile necesare pentru rezolvarea situației, adică să treacă la salubrizarea zonei. Obligația lor era să împrejmuiască terenul pe care îl dețin și astfel să împiedice transformarea sa într-o groapă de gunoi. Primăria nu dispune de suficienţi poliţişti comunitari ca să păzească zona respectivă de cei care aruncă deşeuri”, a declarat ieri edilul șef al Sucevei, Ion Lungu.

Administrația suceveană e decisă ca, în cazul în care firma nu își îndeplinește obligațiile, de a salubriza terenurile aflate în imediata apropiere a societății Ambro, într-o zonă comercială, intens circulată, să sancționeze SC Office Developement cu amenda maximă – 2500 de lei, dar să prezinte situația și Gărzii de Mediu, care poate aplica amenzi mult mai mari.

O altă groapă de gunoi depistată recent de municipalitate este pe malul râului Suceava, în Ițcani, motiv pentru care primarul Ion Lungu a transmis un avertisment celor care locuiesc la case, în Ițcani și Burdujeni, să nu cumva să arunce gunoiul în alte locuri decât cele special amenajate, pentru că vor fi amendați cu sume de până la 500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gropi ilegale de gunoi pe terenurile ROMUPS şi pe malul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gropi ilegale de gunoi pe terenurile ROMUPS şi pe malul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei