Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocaj

Burdujeni Sat nu va avea gaz metan până când nu se schimbă legea gazelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii cartierului sucevean Burdujeni Sat nu vor avea curând locuinţele racordate la reţeaua de gaz metan, pentru că pe de o parte, operatorul de gaz E.ON consideră extinderea în această zonă nerentabilă, iar pe de altă parte primăria nu poate face investiţia fără să fie trasă la răspundere de Curtea de Conturi.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a declarat ieri că solicitările adresate Ministerul Economiei şi Comerţului nu au rezolvat deloc impasul în care se aflau.

„Ne-au răspuns ceea ce ştiam deja, că societăţile de utilităţi au obligaţia să extindă serviciul pe care îl furnizează doar acolo unde investiţia este rentabilă, în caz contrar investiţia putând fi făcută de administraţia locală, dar pe cheltuială proprie. În cazul nostru, Burdujeni Sat, din calculele făcute a rezultat clar că exploatarea reţelei nu acoperă costurile investiţiei, de aceea operatorul nu are nici un interes să facă singur investiţia. Chiar dacă facem noi investiţia, nu putem să transferăm gratuit reţelele de gaze care vor fi executate în proprietatea E.ON, aşa cum spune legea actuală, pentru că vine Curtea de Conturi să ne impute că am dat un patrimoniu al unei instituţii publice gratuit către o companie privată. Părerea mea este că legea are o scăpare, respectivele prevederi neamaifiind actualizate tocmai de la momentul privatizării societăţilor de gaze”, a explicat Ion Lungu.

Cum prevederile legilor actuale se bat cap în cap, conducerea Primăriei Suceava a decis să mai amâne investiţia de aducere a gazului metan în Burdujeni Sat până când legislaţia va fi modificată astfel încât să nu mai existe conflicte legale.

„Partea bună este că propunerile noastre de modificare a Legii gazelor naturale nr. 351/2004 sunt incluse pe lista propunerilor aflate zilele acestea în dezbatere la Senat. Noile prevederi legale ar trebui să ia în calcul rămânerea noilor obiective în proprietatea primăriilor şi darea lor în administrare prestatorilor de servicii”, a adăugat Ion Lungu, care e decis să demareze lucrările de aducţiune a gazului metan imediat ce noua formă a legii va permite acest lucru.

În urmă cu aproape doi ani, municipalitatea suceveană s-a asociat cu E.ON Gaz, iar ambele părţi trebuiau să contribuie cu 50% din valoarea investiţiei de 2,56 milioane lei, care consta în 13,6 km de reţele de medie presiune şi de distribuţie, precum şi staţia de reglare de medie presiune, dar investiţia nu s-a mai concretizat, din cauza legislaţiei neclare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burdujeni Sat nu va avea gaz metan până când nu se schimbă legea gazelor.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Burdujeni Sat nu va avea gaz metan până când nu se schimbă legea gazelor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Burdujeni sat ramane SAT trimis de
(22 apr 2010, 19:40:19
Aceeasi lege a gazelor a fost si la alegerile locale cand s-a promis ca Burdujeniul Sat va avea gaz.
Aductiunile de gaz pe dealul din spatele manastirii Tudoreni sau in satul Plopeni sunt rentabile ?
Cartierul Burdujeni Sat trebuie doar sa cotizeze cu impozite mari doar pentru ca apartine de orasul Suceava.
Ar trebui refacute calculele de rentabilitate acum cand in cartier au venit foarte multi noi locuitori si veti vedea ca situatia s-a schimbat.
Proiectul de aductiune apa si canalizare este finalizat doar pe hartie. In realitate la robinete curg doar vorbele goale.
2.   Burdujeni sat nu va avea gaz metan niciodata trimis de
(22 apr 2010, 20:22:36
Acum 2 ani inainte de inceperea Proiectului ISPA Strada 22 Decembrie a fost asfaltata impecabil desi toata lumea stia ca dupa 2 zile vor fi sapate santuri pentru apa si canal. Acei bani ajungeau penru o teava de gaz. Domnule Primar nu asteptati schimbarea legii gazelor refaceti calculul de rentabilitate daca intradevar sunteti un om de buna credinta.
3.   Sa traiti bine trimis de
(23 apr 2010, 09:27:08
Dar acolo traiesc socri lui besescu, dom primar, in campania electorala va laudati ca va ploua cu bani la Suceava, poate face piticul minume o ordonanta speciala pentru Burdujeni. Gest ask!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei