Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu viteza melcului

Judecata în dosarul lui „Coaţă” reîncepe după un an de pauză forţată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecata în dosarul lui Ioan Popovici „Coaţă” se reia pe 12 mai 2010, după un an de pauză forţată. Dosarul s-a aflat în această perioadă pe rolul Judecătoriei Suceava, dar nu s-a mişcat nimic pentru că exista o cerere de neconstituţionalitate formulată de avocaţii lui „Coaţă”.

 

Un dosar care în mod normal trebuia finalizat în câteva termene a rămas practic blocat din cauza chichiţelor avocăţeşti şi a legilor proaste din România. Aşa se face că, după mai bine de un an şi jumătate de la trimiterea în judecată, în cazul incendierii pensiunii „La Dolce Vita” nu s-a dat nici un verdict. În numeroasele termene ale procesului s-a audiat un singur martor şi s-a bătut apa în piuă, mai ales după ce în primăvara anului trecut avocaţii lui Ioan Popovici au depus o cerere la Curtea Constituţională.

Pentru a fi cinstiţi până la capăt, trebuie spus că s-a întâmplat totuşi ceva notabil în acest dosar. Mai exact, în octombrie 2009, „Coaţă” a fost eliberat din arest printr-o hotărâre a Tribunalului Suceava, după aproximativ 13 luni de arest preventiv, perioadă în care a stat în aceeaşi celulă cu celălalt inculpat din dosar, ceea ce ridică mari semne de întrebare vizavi de calitatea actului de justiţie.

 

Incendiere în stil mafiot

„Coaţă” a fost arestat în septembrie 2008 sub acuzaţia că a plănuit incendierea pensiunii „La Dolce Vita”, aparţinând rivalului său în afaceri, Dumitru Berbece. Fapta s-a petrecut în noaptea de 28 spre 29 iulie 2008, iar prejudiciul creat lui Dumitru Berbece s-a ridicat la aproximativ 600.000 de euro. Totul s-a aflat după ce Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, un individ arestat pentru o serie de găinării comise în municipiul Suceava, le-a dezvăluit poliţiştilor întreaga poveste. Poliţiştii nu l-au crezut iniţial, dar după testul cu detectorul de minciuni au ajuns la concluzia că „Polonic” nu minte. Anchetatorii au cerut interceptarea convorbirilor telefonice dintre „Polonic” şi „Coaţă”, ocazie cu care au apărut la iveală amănunte interesante. „Coaţă” a intrat în panică şi i-a cerut lui „Polonic” să aibă grijă ce vorbeşte şi, orice ar fi, să nu pronunţe numele său. Mai mult, Popovici i-a trimis lui Mândrilă la arest, prin intermediul altor persoane, bunuri şi diferite sume de bani (3.000 de euro şi 4.200 de lei) sperând că astfel nu se va afla nimic.

Pe baza acestor probe şi a mărturisirilor lui „Polonic”, „Coaţă” a fost arestat. Tot din gura lui „Polonic” s-a aflat că preţul incendierii în stil mafiot a fost 50.000 de lei şi un apartament, obligaţii pe care „Coaţă” nu le-a respectat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecata în dosarul lui „Coaţă” reîncepe după un an de pauză forţată.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Judecata în dosarul lui „Coaţă” reîncepe după un an de pauză forţată5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei