Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Începutul sfârşitului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştiţi vorba aia din popor, cu aţa care când e să se rupă, se rupe. Formulată altfel, mai puţin metaforic, duce la concluzia că toate au un sfârşit, că nimic nu e veşnic. Ultimele două exemple din lumea fotbalului vin să confirme cu vârf şi-ndesat chestia asta. Primul este chiar din ograda noastră şi se numeşte Dinamo. Un club care s-a născut ilegal, a supravieţuit fraudulos şi al cărui sfârşit, când va veni, va declanşa un tsunami de arestări. Structura moştenită de la Miliţie şi perpetuată, ca o răzbunare a sorţii, prin coabitarea infractorilor (sinonim: acţionarilor) cu cei care ar trebui să-i aresteze, pare să-şi trăiască ultimele clipe. Aştept cu emoţie clipa când bandele de generali (dar şi grade mai mici, cum e cazul lui Neţoiu) vor explica, în faţa celor îndreptăţiţi că le ceară asta, cum stă treaba cu averile unor Borcea sau Turcu, cu salariile de ordinul sutelor de mii de euro ale unor panarame de fotbalişti „pârâţi”, cu transferurile şi achiziţiile aceloraşi fotbalişti, pe scurt: cu întreaga spălătorie de bani care de ani întregi ameninţă cu prezenţa în Liga Campionilor dar care fără contribuţia tot penală a bandei de arbitri s-ar fi cuvenit de multă vreme să joace acolo unde merită, prin Divizia C. Abia a fost niţeluş zgâriat buboiul şi sunt gata să pariez că mai e doar puţin până să împroaşte cu valuri de puroi.

Ai doilea exemplu, de o cu totul altă natură, e Barcelona, echipa care a câştigat anul trecut toate trofeele posibile, toate competiţiile la care a participat. Ei bine, după ce ne-a încântat ochii (iar fanilor şi sufletele) cu un joc venit din altă galaxie, iată că acum, când parcă se pregătea de recidivă, Barcelonei i se cam termină benzina. Nu Benzema, că ăsta ni s-a terminat nouă, la Real! Ţineţi minte că tot aici, acum vreo lună, scrisesem că favorita mea la câştigarea Champions’ League e Inter Milano? Iată că alaltăieri a venit şi confirmarea. Doar nu credeţi că Inter poate pierde cu 2-0 în retur? Ce se întâmplă, totuşi, la Barca? Păi, cred eu, i-a ajuns oboseala pe mai toţi. Plus cea psihică. Plus menajarea, poate inconştientă, a majorităţii fotbaliştilor ei pentru World Cup. Când am zis că Real i-a titlul, chiar după acel 0-2, spuneam că Barca va face două egaluri. Pe unul l-a „reuşit” deja, urmat de înfrângerea de la Milano. Nu-i un accident. E doar începutul unul alt sfârşit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începutul sfârşitului.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Începutul sfârşitului3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma bucur.... trimis de
(22 apr 2010, 13:10:46
...ca ai dat verdictul asta, ca Barcelona nu se califica in finala. De obicei dai verdicte gresite, asa ca ma bucur sa spun ca Barcelona nu va bate cu 2-0 in retur, ci cu un neverosimil 4-0.
2.   DINAMO=MILITIE=SMECHERI trimis de
(23 apr 2010, 08:28:28
Daca aveau bunul simt macar sa-si fi schimbat denumirea asta de DINAMO care suna a comunism,sovietism,mai ziceai ceva.Si Steaua se va duce de ripa.Toate gloriile astea comuiniste vor avea soarta Scornicestiului,un rahat de comuna care a activat in A.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei