Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suplimentare de locuri fără taxă la Facultatea de Litere de la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Litere a Universităţii „Ştefan cel Mare” va scoate la concursul de admitere din această vară un număr mai mare de locuri fără taxă decât cel anunţat iniţial. Astfel, la specializările Ucraineană-Română/Engleză, Română-Italiană şi Română-Spaniolă s-a suplimentat numărul de locuri fără taxă, fiind vorba despre o creşte de 50 de locuri de admitere.

Cererea de suplimentare a locurilor a fost făcută de către conducerea facultăţii şi a Universităţii „Ştefan cel Mare”, prin deputatul PD-L Sanda Maria Ardeleanu, profesor universitar al instituţiei de învăţământ superior din Suceava.

Cererea a fost aprobată de către Ministerul Educaţiei, iar numărul de locuri suplimentate va fi scos la concurs în sesiunile de admitere organizate de către Universitatea Suceava în acest an.

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că „locurile aprobate sunt cu destinaţie, se repartizează doar în cadrul Facultăţii de Litere, pentru specializările menţionate în nota primită de la minister, şi nu pot fi transferate altor facultăţi sau profiluri”.

 

1.305 locuri bugetate de stat şi 2.795 de locuri cu taxă la Universitatea Suceava

Facultatea de Litere avea aprobat pentru admiterile din acest an un număr de 140 de locuri bugetate, la care se adaugă acum şi suplimentarea de 50 de locuri, pentru specializările menţionate anterior.

În afara locurilor fără taxă, Facultatea de Litere mai scoate la concurs 190 de locuri cu taxă.

Universitatea „Ştefan cel Mare” scoate la concurs, la admiterea din acest an, 235 de locuri la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din care 60 de locuri bugetate, 270 de locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară, dintre care 120 de locuri fără taxă. La Facultatea de Inginerie Electrică se vor scoate la concurs 240 de locuri bugetate şi 95 cu taxă, iar la Inginerie Mecanică, 140 de locuri fără taxă şi 50 cu taxă.

Facultatea de Istorie şi Geografie scoate la concurs 180 de locuri bugetate şi 410 locuri cu taxă. Facultatea de Silvicultură pune la dispoziţia candidaţilor 90 de locuri subvenţionate de stat şi 135 de locuri cu taxă, iar cea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică scoate la admiterea din vară 275 de locuri fără taxă şi 1356 de locuri cu taxă.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei scoate la concurs 60 de locuri bugetate şi 225 de locuri cu taxă.

Per total, Universitatea „Ştefan cel Mare” va scoate la admiterea din acest an un număr de 1.305 locuri bugetate de stat şi 2.795 de locuri cu taxă, pentru studiile de licenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentare de locuri fără taxă la Facultatea de Litere de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Suplimentare de locuri fără taxă la Facultatea de Litere de la Universitatea „Ştefan cel Mare”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos palaria pentru dna prof. Ardeleanu trimis de
( 8 apr 2010, 13:39:10
Dna prof. Ardeleanu s-a luptat pentru bine unor specializari de mare viitor ( Ucraina este vecina noastra de vrem sau nu, Italia si Spania-destinatiile preferate pentru romani ( din punct de vedere al muncii si nu numai). Va rame in istoria USV pentru ca a reusit sa obtina ceea ce unii nici nu visau. Ajutor concret si nu vorbe goale sau interese ascunse. Jos palaria pentru domnia sa!
2.   Vai de noi ... trimis de
( 8 apr 2010, 22:49:09
Tu si limba romana sunteti ca sinele de cale ferata. Si comentariul este super fain - vine din sufletul unui sucevean adevarat, neinformat. Problema e ca nu sunt studenti - locuri sunt multe, dar nu le ocupa nimeni. Sunt specializari care "merg" cu cativa studenti ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei