Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA: Administratorii târgurilor de animale, obligaţi să încheie contracte cu un medic veterinar

Joi, 8 Aprilie 2010 (16:53:00)

Administratorii târgurilor de animale sunt obligaţi să încheie contracte cu un medic veterinar de liberă practică, măsura fiind prevăzută într-un proiect de Ordin al preşedintelui ANSVSA prin care se reglementează funcţionarea târgurilor de animale vii, provenite din gospodăriile populaţiei.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a iniţiat un proiect de ordin prin care se reglementează funcţionarea târgurilor de animale vii, provenite din gospodăriile populaţiei.

Potrivit documentului, pentru a funcţiona, un târg de animale trebuie să fie autorizat sanitar - veterinar şi să beneficieze de supraveghere sanitară veterinară de specialitate, fiind obligatorie încheierea unui contract între administratorul târgului şi un medic veterinar de liberă practică.

Documentul mai prevede că în cadrul târgurilor special amenajate, se va permite numai accesul animalelor identificate şi înregistrate, însoţite de documentele sanitar - veterinare potrivit legii.

"Condiţiile prevăzute în acest ordin sunt de natură a oferi micilor crescători de animale posibilitatea de a-şi valorifica animalele, în spaţii cu dotări adecvate, aflate sub permanentă supraveghere sanitară veterinară. Astfel, se ve realiza un comerţ cu animale vii, sănătoase, în condiţii de legalitate. De asemenea, se va realiza o monitorizare sanitară veterinară mai eficientă a mişcărilor de animale, în scopul prevenirii apariţiei sau împiedicării răspândirii unor boli la animale, care pot avea consecinţe economice grave sau pot pune în pericol sănătatea oamenilor", se arată în comunicatul remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Direcţiile Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti vor face controalele oficiale în aceste târguri, putând dispune încetarea funcţionării lor dacă se constată neconformităţi grave în privinţa respectării condiţiilor de funcţionare, dacă există suspiciuni sau confirmarea unor boli transmisibile a animalelor sau atunci când târgul este amplasat în zona de protecţie sau de supraveghere a unui focar de boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA: Administratorii târgurilor de animale, obligaţi să încheie contracte cu un medic veterinar.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA: Administratorii târgurilor de animale, obligaţi să încheie contracte cu un medic veterinar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei