Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări

Aproape 80 de copii în situaţie de risc, în lunile februarie şi martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 80 de minori s-au aflat în situaţie de risc, în lunile februarie şi martie, şi au avut nevoie de intervenţia asistenţilor sociali şi a psihologilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Instituţia de protecţie a copilului a fost solicitată, în luna februarie, în 37 de cazuri, iar în luna martie, în 40 de cazuri. În februarie, nouă copii au fost internaţi în centre de plasament, pentru că în propria familie se aflau în pericol. Luna trecută, au fost internaţi în centre sociale cinci copii. „În ceea ce priveşte situaţia celorlalţi minori, nu a fost necesară instituirea unei măsuri de protecţie, propunerea fiind de menţinere în familie, cu monitorizarea riguroasă de către autorităţile locale şi Protecţia Copilului Suceava a cazurilor în care se impune acest lucru”, a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava.

 

Consilierea adulţilor, în beneficiul copiilor

În cazul unei familii din Brodina, specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava au luat decizia de a lăsa copiii să crească în familia naturală, deşi părinţii au fost suspectaţi de neglijenţă în cazul celui de-al treilea copil, care a decedat la doar cinci luni de viaţă.

„După ce a fost evaluată situaţia familiei, asistenţii sociali din cadrul primăriei, dar şi cei de la Protecţia Copilului le-au pus în vedere părinţilor ca, în cel mai scurt timp, copilul care nu a fost luat în evidenţa unui medic de familie să fie înscris la doctor, unde să fie consulat şi să beneficieze de servicii medicale gratuite”, a explicat Liviana Enea.

Părinţii au fost avertizaţi că dacă vor consuma alcool în exces, îşi vor neglija copiii, nu-i vor trimite la şcoală, statul le va lua minorii. Primăria din localitate va monitoriza în continuare situaţia celor doi copii din Brodina.

Alţi cinci minori, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 4 ani, aflaţi în grija mamei, s-au aflat în situaţie de risc pentru că între mama naturală şi bunica maternă, împreună cu care trăiau în aceeaşi casă, existau conflicte permanente. Asistenţii sociali din cadrul Protecţiei Copilului au decis ca cei cinci frăţiori să rămână alături de mamă, de care sunt foarte ataşaţi, dar femeii i s-au impus unele măsuri.

„Atât mama copiilor, cât şi bunica sunt consiliate în vederea remedierii stării conflictuale intrafamiliale şi refacerea relaţiilor bazate pe înţelegere, pentru prevenirea violenţei în familie, sprijin şi ajutor reciproc. Mamei i s-au reamintit care îi sunt responsabilităţile faţă de copii, motiv pentru care va fi supravegheată îndeaproape de asistenţii sociali”, a mai completat purtătorul de cuvânt al Direcţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 80 de copii în situaţie de risc, în lunile februarie şi martie.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 80 de copii în situaţie de risc, în lunile februarie şi martie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei