Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte de anvergură

Investiţie de un milion de euro la Soloneţul Nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O investiţie de un milion de euro este pe punctul de a fi demarată în curând la Soloneţul Nou. Proiectul extrem de ambiţios aparţine Uniunii Polonezilor din România şi a fost promovat de deputatul Ghervazen Longher, care a mărturisit că o bună parte din fonduri vor proveni de la statul polon.

 

Investiţia de la Soloneţul Nou, vizând construcţia unei Case Polone, este a doua ca importanţă, cel puţin din punct de vedere financiar, din ultimii ani şi vine la scurt timp după finalizarea lucrărilor la Şcoala din Poiana Micului.

“Avem deja proiectul, primele lucrări urmează să demareze în toamna acestui an şi vom face demersuri pentru a obţine bani pentru finalizarea investiţiei de la statul polon. Am obţinut deja un acord verbal de principiu din partea reprezentaţilor Poloniei, care ne-au promis sprijinul pentru realizarea acestei investiţii”, a declarat preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longer. Potrivit acestuia, noua construcţie va costa aproximativ un milion de euro.

Noua clădire va cuprinde o sală de spectacole, o bibliotecă, un club pentru tineri, o sală – muzeu, dar şi un număr de şapte camere de cazare pentru oaspeţi, o bucătărie şi alte dotări. Toate acestea vor ocupa o suprafaţă de aproape 700 de metri pătraţi, cu o arie desfăşurată de peste 1000 de metri pătraţi, la demisol, parter şi mansardă.

“Sperăm ca cererea noastră de finanţare să fie analizată şi aprobată cât mai curând de Senatul Poloniei şi Asociaţia Wspulnota Polska. În toamna acestui an vom turna fundaţia noii clădiri, astfel încât vom începe construcţia propriu-zisă din fonduri proprii”, a mai spus Ghervazen Longher.

 

A şasea Casă Polonă din judeţ

Casa Polonă de la Soloneţul Nou va fi a patra de acest tip construită în judeţul Suceava de Uniunea Polonezilor din România, după cele de la Siret, Vicşani, Cacica, Păltinoasa şi Poiana Micului, fără a mai pune la calcul şi sediul achiziţionat anul trecut în Bucureşti.

“Sperăm ca investiţia pe care o începem în acest an să o putem termina în decurs de doi ani. Ne dorim să o finalizăm cât mai repede, deoarece avem şi alte proiecte de case polone. Când am fost ales preşedinte al Uniunii Polonezilor din România, mi-am propus ca în fiecare localitate unde există polonezi, să avem o Casă a Polonilor”, a menţionat deputatul Ghervazen Longer.

Acesta a subliniat că beneficiarii investiţiei vor fi mai întâi membrii comunităţii poloneze din Soloneţul Nou, dar şi toţi membrii Uniunii Polonezilor din România, deoarece aici se vor organiza mai multe acţiuni. Soloneţul Nou are deja o tradiţie în ceea ce priveşte cultura polonezilor din România, aici funcţionând deja Ansamblul Artistic “Soloczanka” al Uniunii Polonezilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţie de un milion de euro la Soloneţul Nou.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Investiţie de un milion de euro la Soloneţul Nou3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lamurire trimis de
( 8 apr 2010, 11:55:06
sase-patru, patru-sase case polone - lamuriti-ma

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei