Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vatra Dornei

Cele două familii rămase în blocul care stă să cadă au refuzat din nou să se mute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două familii care au refuzat să părăsească imobilul din municipiul Vatra Dornei aflat în pericol de prăbuşire nu au putut fi convinse nici ieri de autorităţi să plece de bunăvoie din locuinţele în care stau cu chirie. O comisie de la primăria din localitate, proprietarul blocului tip P+1, s-a deplasat ieri la faţa locului, unde le-a somat pe cele patru persoane să plece din locuinţe, avertizându-le din nou că structura de rezistenţă a construcţiei poate ceda şi pot muri, însă nici de această dată nu s-a reuşit evacuarea acestora.

Alerta autorităţilor s-a declanşat de la finele săptămânii trecute, când o bucată din peretele exterior al construcţiei situate pe strada Mihai Eminescu, în centrul municipiului, s-a prăbuşit, calea de acces spre holul etajului fiind avariată. Pompierii au intervenit două zile la rând în zonă, realizând o minimă consolidare, însă recomandarea imediată a fost de evacuare a clădirii. Două dintre familiile care locuiau în bloc au acceptat să plece imediat, ca soluţie temporară oamenii fiind mutaţi în camere de la azilul de bătrâni din municipiu, însă patru dintre locatari, membri a două familii, nu au acceptat soluţia.

Fiind veche de mai bine de o sută de ani, clădirea este una dintre construcţiile ce au mai rămas din vechiul oraş, astfel că la faţa locului va ajunge şi o echipă de la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava, care trebuie să-şi dea avizul în caz de demolare.

„Funcţie de ce se va stabili, avem două variante, ori consolidăm clădirea, ori o demolăm. Din punctul meu de vedere, având în vedere starea clădirii, a doua variantă este cea oportună”, ne-a declarat Mircea Filaret Rusu, viceprimarul municipiului Vatra Dornei, amintind că în cazul în care nu va fi altă soluţie, cele două familii ar putea fi evacuate din locuinţe cu forţa.

Soluţia primăriei pentru chiriaşii din acest bloc este mutarea într-o altă locuinţă din localitate, intrată de curând în proprietatea municipalităţii, promisiune fiind că acest lucru va fi posibil în câteva zile. Până atunci soluţia temporară este azilul din localitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele două familii rămase în blocul care stă să cadă au refuzat din nou să se mute.
 Vizualizări articol: 1572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Cele două familii rămase în blocul care stă să cadă au refuzat din nou să se mute2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei