Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sfaturi

Prefectul le recomandă şoferilor să-şi pregătească maşinile pentru iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, le recomandă şoferilor suceveni să-şi pregătească maşinile pentru sezonul rece, astfel încât să se evite producerea blocajelor în trafic. În acelaşi timp, Sorin Popescu a dispus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava stabilirea măsurilor pentru administratorii drumurilor şi serviciilor publice deconcentrate care au atribuţii în domeniu.
„Pentru intervenţia în sezonul rece, la nivelul administratorilor drumurilor, s-au constituit stocurile de material antiderapant, cât şi de combustibil, iar utilajele din dotare sunt pregătite să intervină imediat ce situaţia o va impune. De asemenea, zonele cu risc ridicat de blocare a drumurilor, Cumpărătura, Stroieşti, Ratoş, Mestecăniş, Palma, Tihuţa, datorită căderilor de zăpadă şi a viscolului, vor fi supravegheate de către echipajele poliţiei rutiere, urmând ca intervenţia pe aceste zone să se desfăşoare cu prioritate”, a spus Popescu.
Prefectul judeţului a mai adăugat că pentru a se evita apariţia blocajelor, şoferii trebuie să echipeze maşinile cu pneuri de iarnă, iar operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite, orice autovehicul care este în trafic va trebui să fie dotat cu lopată şi sac de nisip, iar maşinile să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
„Sunt câteva măsuri pe care conducătorii auto ar trebui să le ia pe perioada sezonului rece. Asta având în vedere că, preponderent în sezonul rece, multe din evenimentele rutiere s-au datorat echipării insuficiente a autovehiculelor, prin lipsa cauciucurilor de iarnă, a lanţurilor, cât şi indisciplinei participanţilor la trafic”, a mai declarat prefectul judeţului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul le recomandă şoferilor să-şi pregătească maşinile pentru iarnă.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul le recomandă şoferilor să-şi pregătească maşinile pentru iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(28 oct 2009, 16:37:59
Nu suna ciudat? "PREFECTUL le recomanda soferilor...".
2.   ... trimis de
(28 oct 2009, 18:51:56
Eu ii recomand prefectului ca inainte de a ne face recomandari referitor la traficul din urbea noastra sa amenajeze cateva parcari si sa mai astupe cateva santuri. Probabil ca edilul o sa-mi spuna ca asta nu este treaba lui, si o sa arunce vina pe alte institutii (asa cum e obiceiul la noi).

Atunci eu o sa-i spun ca daca nu e treaba dumnealui, atunci de ce se baga in seamna cand stie ca strazile noastre sunt jalnice iar problema locurilor de parcare inca nu a fost rezolvata ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei