Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Flutur caută vinovaţii pentru „asfaltul electoral” turnat în 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că va merge până în „pânzele albe” pentru a găsi persoanele care au dispus asfaltarea a 12 drumuri judeţene în perioada campaniei electorale de la alegerile locale din anul 2008.
Flutur a făcut aceste afirmaţii după ce între consilierii judeţeni ai PSD şi conducerea administraţiei judeţene a avut loc un schimb de acuzaţii cu privire la modul în care a fost condusă societatea Consiliului Judeţean, Drumuri şi Poduri SA, înainte şi după alegerile locale din anul 2008.
Totul a plecat de la solicitarea făcută de consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu, de a se prezenta un raport cu situaţia economică a SC Drumuri şi Poduri. Grozavu a precizat că, dacă până în anul 2008 această societate înregistra venituri de zeci de miliarde de lei vechi, în momentul de faţă situaţia economică a firmei ar fi una dezastruoasă.
„Nu ştim nici noi ce se vrea. Dacă se vrea ca societatea să fie vândută, atunci să o vindem bine şi măcar să avem profit. Nu am nici un interes politic, e o problemă strict economică. Şi nu aş vrea să dau cu subsemnatul pentru zece lei, cât îi iau pe lună ca membru al Adunării Generale a Acţionarilor a acestei societăţi, pentru ceea ce se întâmplă acolo”, a spus Grozavu.
În replică, Flutur a adus aminte că în ultima perioadă a mandatului fostului preşedinte PSD al administraţiei judeţene au fost asfaltate 12 drumuri judeţene, fără să existe alocări bugetare şi o solicitare din partea Direcţiei de Drumuri şi Poduri din cadrul CJ Suceava. Flutur a reamintit că nici până în momentul de faţă SC Drumuri şi Poduri nu a încasat banii pentru aceste 12 investiţii, iar întreaga problemă face obiectul unui dosar aflat în cercetare la DNA.

 

Cadariu spune că SC Drumuri şi Poduri nu este în pericol de a-şi închide activitatea

La rândul său, vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu a precizat că în momentul de faţă nu există riscul ca SC Drumuri şi Poduri să-şi închidă activitatea. El a arătat că la data de 19 octombrie a.c. firma avea furnizori neachitaţi în sumă de 92 de miliarde de lei vechi, clienţi debitori în sumă de 68 miliarde de lei vechi, cei mai mulţi datornici fiind instituţiile publice şi primăriile. Cadariu a mai spus că în luna octombrie a.c., firma va emite facturi către beneficiarii lucrărilor pe care le-a realizat în sumă de 66 miliarde de lei vechi.
„De asemenea, în prima jumătate a acestui an firma a înregistrat o pierdere de 31 de miliarde de lei vechi, iar cifra de afaceri netă a firmei a fost de 95 de miliarde de lei vechi, faţă de 224 de miliarde de lei vechi, cât a fost în aceeaşi perioadă a anului 2008. Însă această stare s-a datorat, în anul 2009, adoptării cu întârziere a bugetului de stat şi a bugetelor locale”, a explicat Cadariu.

 

Petru Ştirbu l-a făcut pe Flutur să spună că „vom merge până în pânzele albe pentru a răspunde cei care au greşit”

După prezentarea situaţiei economice a firmei, consilierul judeţean PSD Petru Ştirbu a atras atenţia că, la mijlocul anului 2008, SC Drumuri şi Poduri avea disponibilă o sumă de 84 miliarde de lei vechi, iar contribuţia anuală a acestei societăţi la bugetul CJ Suceava a fost de 30 de miliarde de lei vechi. „Vedeţi cât e acum”, le-a sugerat Petru Ştirbu celor din conducerea CJ Suceava.
Ultima intervenţie a social democraţilor l-au făcut pe Gheorghe Flutur să sublinieze că fosta conducere PSD a CJ Suceava a turnat „asfalt electoral” pe 12 drumuri judeţene şi că aşteaptă ca verificările DNA să fie finalizate.
„Lumea o să creadă că acum e apocalipsa şi înainte a fost totul perfect. Nu este aşa şi vă dăm dovezi. Cineva va trebui să răspundă. Şi vă asigur eu că vom merge până în pânzele albe pentru a răspunde cei care au greşit. Este aproape incredibil să vină să ceară socoteală pentru nişte lucruri care sunt la DNA. Drumuri electorale la care nu a existat nici un fel de contract şi care au trimis SC Drumuri şi Poduri în faliment. Noi am făcut tot posibilul să o reabilităm şi în cele din urmă o scoatem la capăt”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur caută vinovaţii pentru „asfaltul electoral” turnat în 2008.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur caută vinovaţii pentru „asfaltul electoral” turnat în 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noua conducere trimis de
(28 oct 2009, 16:44:47
Daca inteleg eu bine dupa ce l-ati dat pe Girigan jos l-ati pus pe Andronache, fost director la TMUCB-ul pentru care acum Groza isi da pumni in capcu lucrarile ISPA ? Chiar am dori sa vedem cine e vinovat de declinul SCDP. Girigan care dupa ce o fi turnat asfalt electoral a lasat unitatea pe plus sau Andronache care a inventat randamentul supraunitar : consuma mai mult decat produce ?
2.   LOL trimis de
(28 oct 2009, 20:45:45
de asfaltul electoral din bucovina sat nu zice nimeni nimic? Sau nenea Lungu are voie sa faca ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei