Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primul pas

Alocarea a 12 ha pentru un complex sportiv nou la Suceava, aprobată de Senat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul a aprobat, în şedinţa de luni, transferul a 12,056 ha din proprietatea statului şi administrarea Staţiunii de Cercetări Agricole, în domeniul public al municipiului Suceava şi administrarea Consiliului Local Suceava, pentru construirea unui complex sportiv. Alte trei hectare de teren au urmat acelaşi traseu, pentru înfiinţarea unui cimitir în cartierul Iţcani.
Cele peste 12 hectare de teren sunt pe Tătăraşi, iar celelalte trei hectare pe strada Grigore Alexandru Ghica.
Iniţiativa acestui transfer de teren a aparţinut senatorului PD-L de Suceava Orest Onofrei, care a apreciat, ieri, faptul că proiectul de lege a fost votat şi de senatori de la alte formaţiuni politice, ceea ce arată, în opinia sa, „că atunci când este vorba despre interesul public este posibil să nu politizăm legile”.
Potrivit expunerii de motive pentru susţinerea proiectului de lege, actualul stadion de 5.000 de locuri, construit în 1972, se află într-o stare avansată de degradare. O expertiză a stării tehnice efectuate de SC Launik arată că stadionul nu îndeplineşte cerinţele de rezistenţă, stabilitate, igienă, sănătate a oamenilor, izolare termică şi hidrofugă. „Trebuie luate măsuri urgente de consolidare a structurii de rezistenţă” este concluzia expertizei, dar în opinia senatorului Onofrei, îmbrăţişată de majoritatea colegilor săi din Senat, costurile nu se justifică şi soluţia fezabilă şi benefică pentru comunitatea locală ar fi amenajarea unui nou complex sportiv.

 

Decizia finală este la Camera Deputaţilor

În ceea ce priveşte cimitirul, Orest Onofrei a arătat că în cartierul Iţcani locuieşte un procent semnificativ din populaţia municipiului Suceava şi este necesară înfiinţarea unui nou perimetru cu locuri de înhumare.
Administraţia suceveană a încercat de mai mulţi ani să promoveze aceste proiecte, inclusiv prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului, însă nu a reuşit. Proiectul de lege a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 8 iulie 2009 şi transmis Senatului spre aprobare. Camera decizională este Camera Deputaţilor, unde senatorul Onofrei speră să fie pus pe ordinea de zi, dezbătut şi aprobat cât mai curând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alocarea a 12 ha pentru un complex sportiv nou la Suceava, aprobată de Senat.
 Vizualizări articol: 2561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alocarea a 12 ha pentru un complex sportiv nou la Suceava, aprobată de Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa NU ! trimis de
(28 oct 2009, 20:49:37
Imi aduc aminte ca atunci cand eram mic, ma duceam in spatele blocului unde aveam iarba si o mica pata de teren, unde bateam mingea toti copii in weekend. Eram fericiti ca aveam terenul nostru de fotbal si nu ne rugam de altii. Era frumos si totul gratuit.

Acum in spatele blocului am o pata de asfalt, un gard inalt si o parcare. Daca vrea sa fac sport, sa joc un fotbal sau un bascket, trebuie sa merg la sala, sa platesc, sa stau la rand. Totul in ziua de azi se plateste, pana si sportul, care este una din initiativele tuturor presedintilor si tuturor oamenilor politici.

Cu ce ne ajutati domnilor? Cu ce ma ajuta ca este sala de sport la liceul sportiv, la scoala din obcini, la universitate ?? Cu nimic !!

In ziua de azi, ca sa faci sport din pasiune, trebuie sa platesti. Ramane sa se impuna o taxa stupida din partea primariei si pe trotuarul de la metro spre falticeni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei