Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Poziţie

Flutur acuză PSD şi PNL că fac „acrobaţii de campanie” cu Guvernul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat că PSD şi PNL fac „acrobaţie de campanie electorală” cu învestirea Guvernului Croitoru, apreciind că cele două partide s-au coalizat deoarece au „ambiţie electorală mai mare decât raţiunea”.
Flutur a afirmat, într-o conferinţă de presă, că amânarea sau „trântirea” Guvernului Croitoru este un semnal foarte prost dat de ţara noastră pentru organismele financiare internaţionale
„Legat de obligaţiile pe care le avem şi calendarul cu organismele financiare internaţionale, amânarea sau trântirea Guvernului Croitoru înseamnă un semnal foarte prost în ceea ce aşteaptă România: bani, tranşa de 2, 5 miliarde de euro de la FMI şi Comisia Europeană. Asta înseamnă o problemă foarte grea pentru pensii, subvenţii în agricultură şi pentru plata salariilor bugetarilor. Ambiţia electorală este mai mare decât raţiunea la unele partide şi văd că s-au coalizat, este problema lor, dar vor trebui să dea socoteală în faţa electoratului”, a spus Flutur.
Acesta a reafirmat sprijinul PD-L pentru Guvernul Croitoru şi a făcut din nou apel la parlamentarii celorlalte partide, „să se gândească ce e mai bine pentru România”.

 

Flutur: PNL, PSD şi UDMR „se comportă ca un preşedinte virtual”

Potrivit lui Flutur, doar premierul desemnat de preşedintele Traian Băsescu este constituţional şi nu „Guvernul de la Grivco”.
„Geoană se joacă în nisip şi cei trei la un loc se comportă ca un preşedinte virtual, pe care îi cheamă la Grivco ca să facă un alt guvern, or constituţional nu asta trebuia să facă. Ei au o problemă cu Traian Băsescu, dar Traian Băsescu înseamnă o instituţie prezidenţială care a luat voturi jumătate plus unul din cei care au mers la vot. Nu poţi să te uneşti să faci o altă majoritate. De ce nu s-au dus cu ea la Curtea Constituţională, unde ştiu că nu au nici o şansă? Preşedintele a procedat constituţional”, a spus Flutur.
El consideră că discursurile pe tema atribuţiilor în desemnarea premierului ale PNL şi PSD sunt de republică parlamentară, or România nu este republică parlamentară, ci semiprezidenţială.
„Ei au vrut să izoleze preşedintele şi atribuţiile preşedintelui. Este atributul preşedintelui să desemneze premierul care face guvernul, fie că le convine, fie că nu”, a mai spus vicepreşedintele PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur acuză PSD şi PNL că fac „acrobaţii de campanie” cu Guvernul.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur acuză PSD şi PNL că fac „acrobaţii de campanie” cu Guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apel trimis de
(28 oct 2009, 16:30:54
Dl flutur, mai stati si prin Sv si mai faceti treba pentru judet, daca tot va platim f multi bani din bugetul la care cotizam cu totii.
1.1  RE: Apel trimis de
(28 oct 2009, 17:23:32
Mai deschide ochii si ai sa vezi ce multe a facut omul asta pentru judetul Suceava. Si daca tot ii deschizi fa si o comparatie cu vremea cand PSD-istii erau la conducerea Sucevei si nu s-a miscat nici macar o musca in tot judetul.
1.2  RE: Apel trimis de
(29 oct 2009, 17:09:56
macar psd-ul si iliescu lasau impresia de democratie, dar traienica al tau si fluturas scot dictatura din bariere.
2.   Ia-ti zborul fluture... trimis de
(28 oct 2009, 17:07:39
cauta-ti alta gradina, preferabil departe de noi. dupa ce ca maturi covoarele pe la bucuresti si lasi suceava asta sa se-mputa de la oul clocit, mai ai tupeul sa vorbesti despre contracandidati. nu asa se face campanie electorala, dar oamenii au fost prostiti sa tot inghita gogosile, care erau candva, iar acum injuriile adresate in stanga si in dreapta. asa model dam populatiei si asa saracite. dar ea nu e proasta si in nici un caz moarta.

spre un viitor mai bun...
3.   Aha trimis de
(28 oct 2009, 20:39:20
o sala de sport , ceva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei