Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Producătorilor Agricoli îl acuză pe fostul ministru Ilie Sârbu de situaţia din agricultură

Miercuri, 28 Octombrie 2009 (20:11:17)

Federaţia Producătorilor Agricoli din România (FPAR) susţine că fostul ministru al Agriculturii Ilie Sârbu este unul dintre principalii vinovaţi pentru rezultatele nesatisfăcătoare din sectorul agricol şi multitudinea de greutăţi întâmpinate de fermieri şi producătorii agricoli.

Reprezentanţii FPAR spun că deşi fostul ministru Ilie Sârbu s-a angajat în repetate rânduri să sprijine toate categoriile de producători agricoli, acest sprijin nu s-a concretizat.

"În toată perioada mandatului său nu a făcut altceva decât să facă promisiuni fără nicio acoperire, preocuparea sa principală fiind să facă politică şi campanie electorală, neînţelegându-şi pe deplin rolul de ministru al unui domeniu extrem de important pentru siguranţa alimentară a populaţiei", se arată într-un comunicat de miercuri al FPAR.

Federaţia precizează că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă pe fostul ministru al Agriculturii Ilie Sârbu, pentru eşecul înregistrat în îndeplinirea programelor stabilite pentru agricultură, care, în opinia FPAR, echivalează cu o "subminare a economiei naţionale".

Câteva sute de crescători de animale din toată ţara afiliaţi la Sindicatul Crescătorilor de Taurine au protestat, miercuri, la Ministerul Finanţelor şi la Palatul Cotroceni faţă de neacordarea subvenţiilor.

În faţa Palatului Cotroceni, şeful statului a ieşit să le vorbească, promiţându-le că în câteva zile vor primi o primă tranşă din subvenţia pentru 2009, urmând ca, până miercurea viitoare, să se stabilească plata unei noi părţi, cuantumul acesteia urmând să fie stabilit ulterior.

Fermierii au decis, miercuri seară, să renunţe la protest şi să plece acasă, însă o delegaţie a lor va reveni miercuri la Bucureşti pentru a vedea în ce fel li se va rezolva problema, iar dacă nu vor primi asigurări scrise că-şi vor lua banii vor reveni în Capitală în număr "de cinci ori mai mare".

Un alt protest, organizat de Federaţia Agrostar şi la care au participat peste 200 de crescători de oi şi capre, a avut loc miercuri, între orele 11.00 şi 14.00, la sediul Ministerului Agriculturii.

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, le-a propus sindicaliştilor în timpul discuţiilor de la minister plata subvenţiei în trei tranşe, însă această soluţie nu a fost acceptată. În aceste condiţii, Berceanu a promis că va prezenta în Guvern mandatul protestarilor, urmând ca negocierile cu aceştia să fie reluate după ora 18.00.

Guvernul a aprobat, miercuri, valoarea subvenţiei în sectorul zootehnic pentru ovine şi caprine, în cuantum de 44 lei/cap de animal.

"S-a aprobat de asemenea acordarea primei tranşe, în valoare de 15 lei pe cap de ovină sau caprină, începând cu data de 2 noiembrie 2009", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Tot din 2 noiembrie va fi plătită şi subvenţia de 200 lei/cap de animal aprobată, săptămâna trecută, de Guvern pentru crescătorii de bovine. Subvenţia totală maximă prevăzută pentru bovine este de 571 lei/cap animal.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Producătorilor Agricoli îl acuză pe fostul ministru Ilie Sârbu de situaţia din agricultură.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Producătorilor Agricoli îl acuză pe fostul ministru Ilie Sârbu de situaţia din agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei