Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Echipament de 100.000 de dolari SUA, de la şerifi americani pentru caguliştii IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce ani la rând au fost nevoiţi să împartă cele cinci veste anti-glonţ din dotare sau să meargă la alarmele cu bombă doar în uniforma de serviciu, fără costume de protecţie, poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă au primit, recent, din partea unei delegaţii a şerifilor americani din Florida, echipament în valoare de aproximativ 100.000 de dolari SUA.
Relaţia de colaborare dintre Broward County Sheriff’s Office - Florida şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava i se datorează în mare parte unuia dintre şerifii americani, Traian Breabăn (42 de ani), un sucevean din Marginea, fost luptător în subunitatea de „Misiuni Speciale” a Armatei Române, plecat din ţară în 1997.
La iniţiativa şefului IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, şeriful Breabăn a acceptat oferta unei colaborări şi a revenit pe meleaguri natale, de data aceasta însoţit de mai mulţi colegi.
Prima întâlnire oficială a avut loc în prim[vara acestui an, iar cea de-a doua între 8 şi 11 septembrie.
Cu prilejul celor două întâlniri, s-au organizat instructaje de natură teoretică şi practică, multiple şedinţe de tragere cu armamentul din dotarea Poliţiei Române, iar americanii le-au împărtăşit poliţiştilor suceveni din experienţa lor, fiind făcute exerciţii aplicative privind gestionarea cazurilor cu bombă, folosirea câinilor specializaţi în depistarea explozivilor, detonarea încărcăturilor suspecte, procedee de luptă corp la corp.

 

Două costume anti-bombă, la 30.000 de dolari fiecare

Pe lângă faptul că i-au instruit pe poliţiştii suceveni din cadrul structurilor de intervenţie rapidă, şerifii americani au venit şi cu o donaţie consistentă.
În prima tranşă, a fost vorba 20 de genţi cuprinzând tocuri pistoale Glock 17 cu sistem de prindere pe picior tip Holster şi cu port-încărcător magazie suplimentară, bastoane telescopice de intervenţie din 3 elemente extensibile, porturi baston telescopic, cătuşe metalice cu lanţ şi cu sistem blocare anti-strangulare încheieturi şi port-cătuşe pentru centură.
Zilele trecute, la IPJ Suceava au ajuns două costume anti-bombă (de mărime mare şi medie), evaluate fiecare la suma de 30.000 USD – dotare unică la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie din ţară.
Costumele au fost furnizate cu cască specială de protecţie, împreună cu sistemul electronic de ghidare şi manipulare a echipamentului.
Tot în coletul ajuns zilele trecute se aflau şi 40 de veste anti-glonţ, precum şi 40 de huse de schimb.
„Armele de foc sunt tot mai prezente în stradă, iar luptătorii din cadrul serviciilor de intervenţie rapidă ale poliţiei trebuie să fie pregătiţi să facă faţă oricăror situaţii”, a explicat şeful Serviciului de Intervenţie Rapidă, comisarul Vasile Maciuc, care a ţinut să le mulţumească încă o dată şerifilor americani pentru sprijinul oferit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipament de 100.000 de dolari SUA, de la şerifi americani pentru caguliştii IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipament de 100.000 de dolari SUA, de la şerifi americani pentru caguliştii IPJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei