Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cu ce să-şi omoare timpul spionii străini în România?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima peliculă pedofilică de interes mondial – cu participarea lui Polanski şi a ministrului francez Mitterand, care a interpretat în paralel şi un rol de poponaut – mi l-a amintit pe Kurt Treptow, istoricul american condamnat pentru aceeaşi faptă la temniţă românească grea. Mare diferenţă între cazul lui Treptow şi cel al lui Romică Polanski, deşi amândoi au fost realizatori de filme. Ţin să aduc aminte că americanul a primit pedeapsa maximă, deşi a cooperat cu justiţia română, şi-a recunoscut fapta şi nu s-a uşchit în străinătăţuri, lucru ce i-ar fi stat la îndemână.
Eu înţeleg cum a ajuns Treptow, un intelectual fin, la năravul care l-a trimis ani grei la bulău. Se ştie despre el că a fost repartizat pe plaiurile noastre ca agent al unui mare serviciu de spionaj. Păi, scuzaţi-mă, dar ce să spioneze în România? Secretele sărăciei perpetue? Formula chiciului politic? Misterul cuşmei de oaie, al opincilor de piele porcină sau al caselor de chirpici, fala arhitecturii naţionale? Miracolul gloduros al autostrăzilor săteşti, cu patru benzi, dacă socotim şi şanţurile? Tainele căruţelor pe care le întâlneşti conduse de ţăranoi beţi mangă, pe şosele cu pretenţii europene? Tenebrele genocidului din spitale?
Îmi pare rău, dar spionii americani au standardele lor, nu merg cu spionajul cum mergem noi cu pluguşorul. În aceste condiţii, când mare lucru de spionat nu era, Treptow şi-a amintit că reprezintă un popor care a dat lumii mari obsedaţi sexual, începând cu fraţii Kennedy, Larry Flynt, micul Clinton şi alţii.
Această amintire patriotică i-a dat un hotărâtor imbold, determinându-l să se dăruiască plăcerilor hormonale patologice, atrăgând în ele tineretul patriei noastre, care oricum altă treabă nu dă impresia că are. A făcut filmuleţe cu băieţei şi fetiţe, apoi le-a băgat pe siteurile dedicate celor ca Polanski şi Mitterand.
Mai e un lucru despre Treptow care le-a scăpat cretinilor ziarişti români. Judecătorul care l-a condamnat era şi tatăl a două fetiţe, ceea ce înseamnă că a dictat pedeapsa nu chiar în mod obiectiv... În fine, justiţie românească şi presă românească!
Zi-le pe nume şi apoi trage apa! Nu-i aşa, domnule Nistorescu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce să-şi omoare timpul spionii străini în România?.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu ce să-şi omoare timpul spionii străini în România?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei