Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Treaba merge mai cu spor, în zilele sfinţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele astea de construcţie care-şi fac veacul pe drumurile din municipiul Suceava seamănă pe undeva cu greierele din fabulă. Toată vara au muncit în doru’ lelii, iar acum, când a dat frigul, sar ca disperaţii să astupe, să niveleze şi să toarne un strat de ciment cu care au impresia, sau vor să lase impresia că au făcut drumul circulabil.
În mod normal ar trebui să spunem că nu e treaba noastră cum îşi organizează ei munca, atâta timp cât predau lucrările la termen. Numai că, nimic neobişnuit, lucrările, indiferent care or fi ele, nu prea s-au încadrat în termene. Astfel încât, ca şi contribuabili, putem vorbi, putem spune ce vedem.
Şi ce vedem? Că peste o fâşie de doi – trei metri lăţime ce traversează un sens de mers este turnat cimentul de care vorbeam în orele cu cel mai intens trafic. Se opreşte circulaţia pe sensul respectiv, şoferii sunt puşi să ocolească, iar cozile devin kilometrice. Şi băieţii din echipa lui Dorel toarnă tacticos cimentul. Am avut parte de astfel de dovezi de hărnicie şi de inteligentă organizare a muncii în mai toate zilele săptămânii trecute. De fapt, băieţii chiar şi-au organizat inteligent munca. Că au blocat traficul, că au iritat sute de oameni, nu are legătură cu munca lor. Nu e treaba lor, nu le pasă.
Ce nu înţeleg eu este de ce nu se pot face aceste lucrări seara sau, de ce nu, chiar noaptea. Ar lucra şi ei mai în linişte şi nu ar mai enerva pe nimeni. Şi ar putea să-şi respecte contractele, care prevăd termene clare de predare a lucrărilor, dar şi penalităţi severe pentru abateri.
Şi, mai mult, nu ar lucra duminicile. Mi se pare aproape o blasfemie să lucrezi duminica, într-o ţară cu o religie majoritară creştin ortodoxă şi, mai ales, într-o zonă ca aceasta, a noastră, unde credinţa oamenilor este extrem de puternică. Dar ăştia, nu şi nu. Nu le mai ajung duminicile. În sfintele sărbători, că-i Sf. Ilie, că-i Sf. Parascheva, că-i Sf. Dumitru, dau la lopată de parcă ar fi la ocnă şi i-ar mâna cineva cu biciul din spate. Ştiu că toate firmele serioase de construcţii din Suceava nu lucrează într-o zi de sărbătoare. Dar ăstora (am mai vorbit despre ei, sunt cei pentru care weekendul începe miercuri seara) nu le pasă. De obicei, când intri în casa unui om, respecţi regulile casei. Când mergi într-o altă zonă a ţării sau a lumii, trebuie să respecţi regulile locului. Ăştia de ce n-o fac? De ce ne sfidează?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Treaba merge mai cu spor, în zilele sfinţilor.
 Vizualizări articol: 2212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Treaba merge mai cu spor, în zilele sfinţilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asfaltari trimis de
(28 oct 2009, 16:26:17
dle T.Avram, va urmaresc comentariile, aveti dreptate, dar..... de vina sunt cei care platesc aceste firme si nu le pun majorari de sa le taie tot elanul....sa vedeti ca se va schimba situatia, altfel, banii sunt virati la timp, isi iau banii, ce conteaza cit dureaza acest calvar al reparatiilor..... dar, ca cetatean, ma intereseaza fiindca platesc taxe, ce se intimpla cu toate stricaciunile facute de aceste lucrari: garduri vii distruse, smuls din pamint, arbori taiati, flori, copacei ornamentali, totul au distrus in cale..... astea le mai repara cineva? stie fiecare, dureaza destul timp pina un copac ajunge la citiva metri, sau citi ani trec pt. ca gardul viu sa ajunga asa cum era....... nici dupa un razboi nu ramine ce ramine dupa aceste firme...... as dori sa comentati si aceste lucruri, aceste distrugeri....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei